5 συνήθειες στο μπάνιο που σου κάνουν κακό

Έτσι μολύνεις το πρόσωπο αλλά και το σώμα σου

Το μπάνιο είναι η ιεροτελεστία της απόλυτης χαλάρωσης και το οφείλεις στον εαυτό σου να είναι τέλειο για να απολαύσεις τη μέγιστη εμπειρία! Ωστόσο, ο χρόνος δεν είναι φίλος μας τις περισσότερες φορές -μεταξύ μας, σχεδόν ποτέ-, με αποτέλεσμα στο μπάνιο να κάνεις πολλά λάθη που κοστίζουν τόσο στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σου, όσο και στην ευρύτερη υγιεινή του μπάνιου.

Ποια όμως είναι αυτά τα λάθη;:

  1. Μην στριμώχνεις την οδοντόβουρτσα σου στο ποτηράκι μαζί με τις υπόλοιπες. Ακόμα και να έχει προστατευτικό καπάκι, τα νερά και τα βακτήρια από μένουν πάνω του με αποτέλεσμα να υπάρχουν και στην οδοντόβουρτσα σου.
  2. Δεν πλένεις συχνά την κουρτίνα του μπάνιου σου. Σκέψου πως όσο κάνεις μπάνιο, τα νερά, τα σαπούνια αλλά και τα βακτήρια που διώχνεις με το σφουγγάρι σου παραμένουν στα νερά που συσσωρεύονται στην κουρτίνα δημιουργώντας στρώματα βρωμιάς. Αν η κουρτίνα σου είναι λεπτή στο ύφασμα -όπως οι περισσότερες- τότε σε ένα γρήγορα πρόγραμμα στο πλυντήριο με μπόλικο σαπούνι and you’re done!
  3. Πρόσεξε που ακουμπάς το σαπούνι σου. Αν έχεις πιατάκι ή θήκη τότε φρόντισε να την καθαρίζεις σχολαστικά ώστε να μην γεμίζει βακτήρια και περιττά νερά κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.
  4. Πλύνε συχνά τις πετσέτες σου. Το ίδιο ισχύει για σώμα και πρόσωπο και fun fact όσο κι αν δεν θες να το πιστέψεις, στις πετσέτες μας μένουν τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια που οφείλονται για χιλιάδες διαφορετικές μολύνσεις στο πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα γεννητικά όργανα. Πλύνε, λοιπόν, τις πετσέτες σου κάθε 5 μέρες το πολύ σαπούνι και καλό ξέβγαλμα.
  5. Μην αφήνεις ανοιχτά τα καλλυντικά σου. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πάρα πολλές γυναίκες και αφήνουν τα προϊόντα περιποίησης τους ανοιχτά μετά την χρήση τους. Τόσο στο ίδιο προϊόν όσο και στο πινέλο μένουν πάνω σκόνες και μικρόβια που αργότερα όταν θα ξαναχρησιμοποιήσεις το προϊόν θα “ταξιδέψουν” σε όλο σου το πρόσωπο.

Βάλε αστεράκι στο YourTipster στο Google News για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed