5 ιδέες για να σχεδιάσετε το φωτισμό της κουζίνας σας

Βρίσκεστε στην αναζήτηση νέων ιδεών φωτισμού της κουζίνας σας, ή μήπως ψάχνετε να δώσετε λίγο περισσότερο φως στο χώρο που μαγειρεύετε τα καθημερινά σας γεύματα; Μήπως δεν μπορείτε να μαγειρέψετε, διότι η κουζίνα χρειάζεται επισκευή; Σε κάθε περίπτωση, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Διαβάζοντας παρακάτω θα ενημερωθείτε για τις 5 πιο αποτελεσματικές ιδέες φωτισμού, που μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε κουζίνα:

Προσθέστε ένα ιδιαίτερο φωτιστικό

Οι περισσότερες κουζίνες έχουν τον χώρο να προσθέσουν ένα φωτιστικό που είναι ιδιαίτερο και μαγνητίζει τα βλέμματα. Αυτά τα φωτιστικά είναι συνήθως πολυέλαιοι ή κρεμαστά φώτα, στολισμένα με διάφορες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Επειδή αυτά τα φωτιστικά είναι τόσο ορατά με το γυμνό μάτι, συνήθως ορίζουν και τον “τόνο” για τον υπόλοιπο σχεδιασμό του φωτισμού της κουζίνας. Βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει κάτι που αντικατοπτρίζει τη συνολική αισθητική του σπιτιού σας.

Προσθέστε «ατμοσφαιρικά» φώτα στο χώρο σας

Τα επιπρόσθετα φώτα στο χώρο σας μπορούν να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα για εσάς αλλά και τους επισκέπτες σας. Σε αρκετά σπίτια αυτού του είδους ο φωτισμός, αποτελεί την κύρια πηγή φωτός, διότι παρέχει σε κάθε σπίτι τη δυνατότητα να αλλάζει το είδος του φωτισμού, προσαρμόζοντάς τον με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε σπιτιού καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ταιριάξτε τη «θερμοκρασία φωτός» με το σπίτι σας

Όταν αναζητάτε λαμπτήρες και φωτιστικά (ειδικά στις περιπτώσεις των LED), είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρώμα του φωτός που εκπέμπει ο λαμπτήρας. Το απαλό και ζεστό φως θα δώσει μια πιο “σπιτική” διάθεση στη κουζίνα σας, ενώ το ψυχρό και λευκό φως θα δώσει στη κουζίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Χρησιμοποιήστε τα λεγόμενα φώτα έμφασης (accent lights)

Τα φώτα έμφασης δεν είναι συνήθως απαραίτητα, αλλά μπορούν να παράγουν ένα όμορφο αποτέλεσμα για την κουζίνα σας. Τα φώτα αυτά τοποθετούνται κάτω από τους πάγκους ή πάνω σε ερμάρια και μπορούν να δώσουν αυτή τη τελευταία πινελιά διακόσμησης στην κουζίνα σας.

Δημιουργήστε συνδυασμούς με τα task lighting φώτα σας

Παρόλο που τα task lighting φώτα, συμβάλλουν συνήθως στις καθημερινές μας εργασίες, είναι δυνατό να συνδυαστούν και να αναδείξουν ορισμένες περιοχές της κουζίνας σας. Τοποθετώντας τα σε κάποιο ντουλάπι και σε συνδυασμό με κάποιο κρεμαστό φως, η κουζίνα σας θα μπορέσει να αποκτήσει χαρακτήρα και στυλ, με μια απλή κίνηση.

Θυμηθείτε πως ο κατάλληλος σχεδιασμός της κουζίνας σας μπορεί να κάνει τη διαφορά – εκτός από τη μαγειρική σας – τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του χώρου αλλά και προσφέροντας καλύτερη ορατότητα σε εσάς και στους παρευρισκόμενους σας. Είστε έτοιμοι να αλλάξετε την κουζίνα σας;

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed