5 δίαιτες που πρέπει να αποφύγετε

Υπάρχουν βασικοί λόγοι που πρέπει να σας κρατήσουν μακριά από αυτές τις επιλογές

New Year = New goals και οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε σαν πρώτο στόχο την αλλαγή της διατροφής μας. Διάσημες δίαιτες αλλά και είδη φαγητού έρχονται για να αλλάξουν τις διατροφικές μας συνήθειες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές που θα πρέπει να αποφύγουμε.

Η διατροφολόγος Τζουλιάννα Καρνέζη μοιράζεται μαζί τις 5 δίαιτες που πρέπει να αποφύγουμε το νέο έτος:

Δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος
Η θεωρία του Peter D’ Adamo είναι ότι μια τροφή μπορεί να μας παχύνει ή να μας αδυνατίσει ανάλογα με την ομάδα αίματος. Ο Peter D’ Adamo υποστηρίζει ότι αν ακολουθούμε μια διατροφή που αντιστοιχεί στην ομάδα αίματος μας, τότε βοηθάμε το σώμα μας να απαλλαχτεί από τις τοξίνες, χάνουμε κιλά και ρυθμίζουμε το μεταβολισμό μας. Η παραπάνω πεποίθηση βασίζεται στις λεκτίνες, κάποιες ουσίες που έχουν μια ειδική δράση όταν έρθουν σε επαφή με μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος. Σύμφωνα πάντα με το D’ Adamo, αν φάμε μια τροφή που έχει λεκτίνες οι οποίες δεν συμβαδίζουν με την δική μας ομάδα αίματος, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και δεν χάνουμε κιλά.

Δίαιτα Hey
Πρόκειται για τη δίαιτα που προωθεί τη λογική του «σωστού» συνδυασμού τροφών, ο οποίος σύμφωνα με τους ιδρυτές της βελτιώνει σημαντικά την πέψη και οδηγεί σε απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω δίαιτα αποκλείει την πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών στο ίδιο γεύμα με το επιχείρημα ότι οι τροφές αυτές όταν συνδυάζονται δυσχεραίνουν τη διαδικασία της πέψης, προκαλώντας δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία. Η δίαιτα των συνδυασμών αποτελεί ένα πρόγραμμα διατροφής που στοχεύει στην προαγωγή της καλής υγείας του ατόμου μέσω του σωστού συνδυασμού τροφών. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα επίπεδα αναμενόμενης απώλειας βάρους, καθώς δεν επικεντρώνει την δράση της σε αυτό. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι η όποια απώλεια που επιτυγχάνεται προέρχεται κυρίως από την βελτίωσης της μεταβολικής και πεπτικής λειτουργίας.

Δίαιτες με μίγματα βοτάνων
Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Πριγκίπισσα Eugenie αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν αυτά τα βότανα για να χάσουν τα περιττά κιλά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα προς πώληση και αυτό που υπόσχονται είναι η καταστολή της πείνας και η αποτοξίνωση του οργανισμού. Ένα παράδειγμα είναι μια σκόνη γλυκομαννάνης, την οποία πίνεις μαζί με νερό πριν από κάθε γεύμα με σκοπό να καταστείλει την πείνα. Η BDA δηλώνει δύσπιστη απέναντι σε οτιδήποτε υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα, διότι εύκολο αδυνάτισμα δεν υπάρχει. Αντιθέτως, το αδυνάτισμα θέλει κόπο και, για να διαρκέσει μακροπρόθεσμα, πρέπει να είναι αργό – επομένως χρειάζεται χρόνο.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed