Τι θα έλεγες για ένα σπίτι χτισμένο μέσα στα βράχια της Σερίφου;

Εντυπωσιακές εικόνες που έχουν γίνει viral σε όλο τον πλανήτη

Από τις φωτογραφίες δεν θα πιστεύεις ότι είναι πραγματικότητα. Κι όμως, είναι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια σε ελληνικά εδάφη.

Ο λόγος για την MOLD Architects, κορυφαία εταιρεία αρχιτεκτόνων και μηχανικών στον κάδο τους παγκοσμίως όπου έχτισαν ένα ncraved (=encraved) όπως το ονομάζουν, σπίτι στα βράχια της Σερίφου.

Το οίκημα μοιάζει να είναι κατευθείαν βγαλμένο ένα κόμικ δράσης, με κρυμμένη πρόσοψη και προεξοχές που είναι καλυμμένες με φυσικά μπαλώματα χλοοτάπητα σε όλη την πλαγιά. Από την μια της όψη ολόκληρη η κατοικία μοιάζει με μια επίπεδη επιφάνεια με τετραγωνικά ανοίγματα που κόβονται, αλλά βρίσκονται στο επίπεδο εδάφους, ενώ άλλα στο επίπεδο της θάλασσας. Πρόκειται για μια πολύ γερή κατασκευή και δομημένη έτσι ώστε να αντιστέκεται στους ισχυρούς ανέμους.

Το εσωτερικό του είναι 360τμ και έχει λεπτομέρειες από σκυρόδερμα, πέτρα, ξύλο και μέταλλο σε έναν απόλυτα εναρμονισμένο συνδυασμό χρωμάτων. Κάθε δωμάτιο είναι σαν μικρότερο ξεχωριστό σπίτι ενώ βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την εξωτερική σκάλα που ενώνει και τα 3 επίπεδα. Η κατοικία φυσικά διαθέτει ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία μπροστά ενώ έχει πισίνα με edge υπερχείλισης και εσωτερική στο δεύτερο επίπεδο.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed