Τι συμβαίνει στον ΑΝΤ1 και βρίσκεται ένα βήμα πίσω;

Απορίες και προβληματισμός για το πιο επιτυχημένο κανάλι της χώρας

Ο ΑΝΤ1 υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλά κομμάτια της ψυχαγωγίας κερδίζοντας επάξια την κορυφή, ακόμα κι αν ήμουν πάντα fan του Mega λόγω καλύτερης, αισθητικά, εικόνας.

Η ψυχαγωγία και τα νέα προγράμματα που έφερνε κάθε χρόνο έκαναν εντύπωση και έδειχναν τον «δρόμο» για τους άλλους. Από το Fame Story μέχρι τη σκληρή Στιγμή της Αλήθειας. Concepts που εκείνος υποστήριζε σθεναρά και τον έφερναν στην κορυφή. Οι τηλεθεατές ήταν πάντα μαζί του.

Μέχρι φέτος.

Μέχρι που ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να ακολουθήσει την επιτυχία των άλλων και να έρθει, μεταφορικά, δεύτερος. Καμιά φορά και τρίτος, κυριολεκτικά.

Σε τι αναφέρομαι; Φυσικά στο ότι η επιτυχία του Survivor στον ΣΚΑΙ έφερε το Nomads στον ΑΝΤ1. Ένα reality επιβίωσης που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Μετά ο ΑΝΤ1 είδε την επιτυχία του MasterChef και έφερε τον Μποτρίνι να κάνει κάτι παρόμοιο. Ας μη συζητήσουμε για τις διαφορές λες και είμαστε ο Λάτσιος. Ναι, είναι παρόμοιο, είναι και τα δύο για μαγειρική.

Ίσως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά η αποδοχή του κοινού και στο Hell’s Kitchen του ANT1 ήταν απογοητευτική.

Μετά, για να ενισχυθεί η βραδινή ζώνη επέστρεψε ο Αντώνης Κανάκης με το Ράδιο Αρβύλα. Την εκπομπή που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια και για πολλές σεζόν σημείωνε μεγάλη επιτυχία. Ακόμα και στις επιτυχημένες σεζόν του δεν ήμουν ποτέ fan αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν καθώς έσκιζε. Τώρα πια μάλλον κι άλλοι δεν είναι fans αφού επέστρεψε με απογοητευτικά ποσοστά τηλεθέασης.

Γιατί αναφέρομαι τόσο πολύ στην τηλεθέαση;

Γιατί αυτή είναι ο απόλυτος κριτής τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήταν. Απλά τώρα είναι πιο αμείλικτη και κόβει εκπομπές μέσα σε 20 μέρες. Άλλωστε κρίνω την τηλεθέαση ενός συγκεκριμένου καναλιού που εξαιτίας αυτής κόβει εκπομπές στη μέση της σεζόν ή ακόμα και στο τρίτο Σαββατοκύριακο.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο κανάλι που ήταν πάντα στην κορυφή; Μήπως τα ίδια πρόσωπα έχουν κουράσει; Μήπως έχει μετατραπεί σε δημόσιο που με τα ίδια πρόσωπα προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι καινούργιο;

ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ

MR. TIPSTER

Γράφει για όσα τον ενδιαφέρουν, του κινούν την περιέργεια ή τον εκνευρίζουν. Τα τελευταία είναι συνήθως περισσότερα.