Τι συμβαίνει στην ΕΡΤ; Καταγγελίες για «πάρτι» εκατομμυρίων και απευθείας αναθέσεις

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων σε δαπανηρές εξωτερικές και μεικτές παραγωγές – Διάβασε τα πρώτα στοιχεία

Η επιστολή της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΣΗΕΑ, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας επιχείρησε να βάλει στο ίδιο καθεστώς ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος και της δικής της εκπομπής, που ήταν εσωτερικής παραγωγής και είχε επιτυχημένη πορεία, όπως τονίζει, με ελάχιστα χρήματα.

«Η αντικατάστασή μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό; Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και πού ακριβώς επιδιώκει να φθάσει», είπε η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις τακτικές του κυρίου Ζούλα, τονίζοντας ότι λαμβάνει μόνος αποφάσεις που οδηγούν σε υπέρογκες δαπάνες και σε απαξίωση του προσωπικού και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

«Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ είχε καταγγείλει από το περασμένο έτος απευθείας αναθέσεις κατατμήσεις των διαγωνισμών και αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ

Η κατάσταση δείχνει εκρηκτική στη δημόσια τηλεόραση και τα σύννεφα έχουν φτάσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη στην ΕΡΤ3. Την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο περιφερειακό κανάλι της ΕΡΤ προχώρησαν σε στάση εργασίας με την ΠΟΕΣΥ και τις ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών να καταγγέλουν πως οι δαπάνες σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές έχουν οδηγήσει στη συστηματική συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος.

πηγή: Δελτίο Ειδήσεων MEGA

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed