Σωτήρης Κοντιζάς: «Το νικάμε το Survivor»

Η τηλεθέαση και οι τηλεοπτικές μάχες

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο κριτής του MasterChef που έχει ξεχωρίσει, μίλησε για την επιτυχία του φετινού Survivor τόσο στις εντυπώσεις των τηλεθεατών όσο και στους πίνακες τηλεθέασης.

Από την πρώτη σεζόν του παιχνιδιού σού φόρεσαν το «κοστούμι» του αυστηρού κριτή.

«Μου το φόρεσαν στο τρέιλερ με έναν πολύ γουστόζικο τρόπο, αλλά μου τον πήρε δικαιωματικά ο Λεωνίδας στο πρώτο επεισόδιο και τώρα τον γυροφέρνουμε. Δεν θα πω πως κάποιος πρέπει να είναι ο κακός. Προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι αλλά είναι δύσκολο, γιατί έχουμε να κάνουμε με γεύση και είναι υποκειμενικό. Με επιχειρήματα και αιτιολογήσεις προσπαθούμε να δώσουμε στο τηλεθεατή να καταλάβει γιατί παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Εγώ έχω το προσωπικό μου στιλ, ο κάθε κριτής έχει το δικό του. Μπορεί να είμαι πιο απόλυτος, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και όταν κλείνουν οι κάμερες. Δεν έχω κάποιο ρόλο, ούτε μου έχουν φορεθεί ρόλοι. Είμαστε και οι τρεις κριτές αληθινοί και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας».

Βλέποντας το παιχνίδι, έχω την αίσθηση πως φέτος έχει πιο πολλά στοιχεία ριάλιτι.

«Ό,τι γινόταν πέρσι εξακολουθεί να γίνεται και φέτος. Το κεντρικό φορμάτ του παιχνιδιού είναι μαγειρικό και παραμένει. Σίγουρα στην τελική επιλογή των σκηνών έχουν εμβαθύνει στους χαρακτήρες κι αυτό ο κόσμος μέχρι στιγμής το έχει αποδεχτεί. Όταν κάνεις τηλεόραση, πρέπει να ικανοποιήσεις τους τηλεθεατές που σε παρακολουθούν, κρατώντας φυσικά την αξιοπρέπειά σου και καταλαβαίνοντας το όχημα που έχεις ανεβεί».

Το Master Chef κοντράρεται στα ίσα με το Survivor 2. Είσαι ικανοποιημένος με τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει;

«Δεν κοντράρεται, το νικάει! Δεν παίρνουμε εμείς τα νούμερα, αλλά μας τα αναφέρουν για να γνωρίζουμε την πορεία του παιχνιδιού. Σίγουρα νιώθεις ικανοποίηση. Εμείς, όμως, και να μη νικούσε, από τη στιγμή που έχουμε κάνει κάτι ποιοτικό και ωραίο, είμαστε χαρούμενοι. Εγώ ένιωθα το ίδιο και με το περσινό αποτέλεσμα. Είσαι χαρούμενος όταν κάνεις μια καλή δουλειά και το ίδιο συναίσθημα έχει και το κανάλι».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Σωτήρη Κοντιζά στο People.