Οι παραθαλάσσιες πόλεις που κινδυνεύουν να γίνουν υποβρύχιες

Περίπου 37% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε παραθαλάσσιες κοινότητες. Το ανθρώπινο «αποτύπωμα», ιδίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, είναι τεράστιο και οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα θα το «βιώσουν» πρώτες.

Η καταστροφή καλλιεργήσιμης γης όμως θα σημαίνει και σιτοδείες, που αν δεν ξεπεραστούν με τεχνολογικές εξελίξεις -προσβάσιμες σε πλούσιες και φτωχές χώρες το ίδιο- θα προκαλέσουν τσουνάμι μετανάστευσης που τα τείχη που στήνουν οι άνθρωποι δεn θα μπορέσουν να ανασχέσουν. «Μην πάρεις τόπο ποταμού και το δίκιο ορφανού», έχουμε δει τα αποτελέσματα και στην Ελλάδα.

Ακολουθούν 12 πόλεις που κινδυνεύουν πιο άμεσα και η βύθιση τους θα σημάνει το τελευταίο καμπανάκι για ένα είδος αλαζονικό και για ένα τρόπο οργάνωσης της οικονομίας που δεν σκέφτεται το αύριο. Διάβασε περισσότερα στο cosmopoliti.com

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed