Μένιος: Η άνοδος και η πτώση του ανθρώπου που ήθελε να μιλάει με τη Ρούλα και την Άννα…

Όταν η προσωπική φιλοδοξία γίνεται κατά λάθος κανάλι

Η πορεία του Μένιου είναι λίγο-πολύ γνωστή. Από manager της Τζούλιας, παρουσιαστής και από παρουσιαστής, σχεδόν καναλάρχης. Ο άνθρωπος που πίστεψε πως θα γινόταν “βασιλιάς της tv” τα κατάφερε για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο του αναλογούσε. Πολύ περισσότερο, γιατί ο Μένιος ήταν συνεπής σε όλα τα “τερτίπια” που κάνουν οι τρομακτικά φιλόδοξοι άνθρωποι και θέλουν να ανέβουν στην εξουσία με κάθε τρόπο. Η «στόφα» του Μένιου ήταν ξεκάθαρη και γνωστή από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε το όνομα του δημόσια. Και ακριβώς αυτή την πασίγνωστη στην ανθρώπινη ιστορία διαδρομή, έπραξε.

Καταρχήν, βρήκε έναν ισχυρό χρηματοδότη και του έταξε, πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που θα τον έβαζε σε μια υψηλή θέση στον χάρτη των media. Χωρίς καμία προϋπηρεσία, χωρίς καμία εγγύηση για τίποτα, ο Μένιος τον έπεισε.

Το δεύτερο βήμα ήταν να βγει παντού και να αποτάξει το παρελθόν του και να δείξει πως είναι ένα παρεξηγημένο αλλά πολύ καλό παιδί που η ζωή τον πήγε λάθος… Η μετάνοια αγγίζει πάντα τα πλήθη. Αφού δούλεψε σκληρά για να φτιάξει το νέο του προφίλ, μαζί με μια τεράστια ομάδα ανθρώπων που είχε να εργάζονται γι’ αυτόν, από το κανάλι, συνέχισε την άνοδο του. Με δάκρυα στα μάτια on air, με συνεχείς αναφορές στον κόσμο που τόσο τον στηρίζει, αλλά και πολλά «μελιστάλαχτα» τηλέφωνα για πρόσκληση σε ανθρώπους της showbiz, για ένα μικρό θέμα στην εκπομπή του.

Η παραγωγή της εκπομπής του χωρίς οικονομικό «ταβάνι», δεκάδες δημοσιογράφοι και κάμερες να τρέχουν ανά πάσα στιγμή όταν ένας ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής «λύγιζε» στα λόγια του παρεξηγημένου παιδιού και δεχόταν τελικά να μιλήσει στην κάμερα του. Σιγά σιγά ξεκίνησαν και οι μεταγραφές άλλων παρουσιαστών στο κανάλι που ουσιαστικά είχε πάρει τη διεύθυνσή στα χέρια του ο Μένιος. Έτσι δόθηκε ένα έξτρα prestige και στο γύρω (από τον Μένιο) τηλεοπτικό περιβάλλον. Πολλά χρήματα σε όλους, εν λευκώ τα concepts των εκπομπών, «ναι σε όλα». Το σημαντικό ήταν ο Μένιος να βγάλει μια σωστή ομαδική φωτογραφία με ανθρώπους που ήταν «ονόματα» στην τηλεόραση και τη συνείδηση των τηλεθεατών.

Με όλα αυτά τα μέσα ο «σχεδόν καναλάρχης» αρχίζει να κάνει νούμερα τηλεθέασης, να γράφεται παντού το όνομα του και να θεωρείται «υπολογίσιμος». Και εκεί ακριβώς γίνεται η «στροφή». Όπως κάθε άτομο που έχει αναρριχηθεί με κάθε τρόπο, χωρίς background, με μια υπέρμετρη φιλοδοξία και χωρίς καμία αποδοχή και σεβασμό στην επαγγελματική πιάτσα, σε αυτή τη «στροφή» προσωπικής του κορφής, αποκαλύπτεται η αλήθεια του. Με την «αγορασμένη» του επιτυχία νιώθει παντοδύναμος και όλα αρχίζουν να διαστρεβλώνονται.

Οι υπάλληλοι δείχνουν απεριόριστη υποταγή, τα χρήματα δελεάζουν τους «αλύγιστους» και όλα αυτά παίρνουν τη μορφή της απόλυτης κυριαρχίας. Το «παρεξηγημένο παιδί» μιλάει και λέει στη Ρούλα τη γνώμη του, έχει την «απόρθητη» Άννα στο show του, την Τατιάνα να τον ακούει και την Αννίτα να αστειεύονται. Όσα είχε ονειρευτεί, και πολλά παραπάνω, ήταν τώρα πραγματικότητα.

Εκεί ο Μένιος ξεκίνησε να δείχνει αυτό που με τόσο κόπο είχε αναιρέσει. Δεν δεχόταν «όχι» από κανέναν καλεσμένο ή συνεργάτη, καμία κριτική από τα media. Στη συνέχεια αφού άφηνε τα «μεγάλα ονόματα» να ξεκινήσουν, μετά ξεκινούσε εκείνος τις παρεμβάσεις. Αφού είχαν υπογράψει, πλέον, το «χρυσό» τους συμβόλαιο στο μυαλό του Μένιου, ήταν πλέον στις υποταγές του… Ο Μένιος αρχίζει να γίνεται ο φόβος και ο τρόμος στη showbiz και κανείς δεν τολμάει να αρνηθεί πρόταση του αφού ξέρει ότι θα πάρει την απάντηση του παρουσιαστή, από τον αέρα της εκπομπής του, με κάποιο θέμα όχι και τόσο κολακευτικό για όποιον αρνήθηκε.

Όσο μεγαλώνει το ego του τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη του για υποταγή από τους πάντες. Από αυτούς τους «πάντες» δεν καταφέρνει να εξαιρεθεί ούτε ο ιδιοκτήτης του καναλιού και εκεί ξεκινάει η πτώση. Το κανάλι πουλιέται και ο Μένιος με ένα «ατσάλινο» συμβόλαιο  παραμένει. Η πτώση όμως έχει ξεκινήσει. Ένα συμβόλαιο δεν μπορεί να σε κάνει αρεστό, ούτε να σε εντάξει σε μια νέα ομάδα που έχει ένα όραμα που δεν σε περιλαμβάνει… Και κάπως έτσι φτάνουμε στην προηγούμενη Παρασκευή που με ένα λιτό δελτίο τύπου ανακοινώνεται η παύση της συνεργασίας του παρουσιαστή που άλλοτε ήταν ο αρχηγός του.

Δυστυχώς το λαμπερό προσωπικό όνειρο του Μένιου που έγινε κανάλι, δεν κράτησε για πάντα. Γιατί ο Μένιος ήταν, είναι και θα είναι αυτό που αισθανόμαστε και όχι αυτός που βλέπουμε και ακούμε. Μένουν, όμως, πολλά πράγματα που μάθαμε από την ιστορία του και όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν δίπλα του, σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι…

Διάβασε επίσης:

13 ατάκες αυτοβοήθειας και αισιοδοξίας: Αυτή η μάστιγα! 

Γιατί όλοι λυπούνται για το μαύρο του Μega;

Nomads 2: Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης κούρασης

My Style Rocks: Όταν παίρνεις σοβαρά τον εαυτό σου και όχι αυτό που κάνεις

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Editor

Μετά από προϋπηρεσία σε περιοδικά, κανάλια, εκπομπές, sites, φωτογραφίσεις, video clips, δισκογραφικές εδώ γράφει την άποψη του για όλα. Χωρίς φόβο. Χωρίς πάθος. Με χαρά και γέλιο.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.