Η Ergon Mykonos και η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Στηρίζει την ανεκτίμητη δουλειά που προσφέρει ο οργανισμός σε άτομα με αυτισμό

Η ‘ergon Mykonos επιβεβαιώνει με πράξεις ότι η μόδα εκτός από «επαναστατική» μπορεί και οφείλει να είναι και ηθική και εγκαινιάζει τη μόνιμη συνεργασία του brand με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael. Με συντονισμένες πρωτοβουλίες δράσεων, η ‘ergon Mykonos φιλοδοξεί να προβάλλει ακόμα πιο στοχευμένα την ηθική μόδα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καλλιτεχνική δημιουργία, την ελληνική παραγωγή και την κοινωνική ευαισθησία.

Με κοινό όχημα την αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και τα ταξίδια και την κοινωνική ευαισθησία, το brand ‘ergon Mykonos και ο οργανισμός Luv Michael, βρήκαν κοινό έδαφος δράσης ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Η ‘ergon Mykonos στηρίζει τα τελευταία χρόνια μεμονωμένες δράσεις και δωρεές την ανεκτίμητη δουλειά που προσφέρει ο οργανισμός σε άτομα με αυτισμό. Φέτος, το brand προχωρά τη συνεργασία ένα βήμα ακόμα, με μια πιο μεγάλη και ουσιαστική κίνηση, η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να ωφελήσει και τα άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα.

Τι είναι όμως το  Luv Michael:

To Luv Michael είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που παράγει υψηλής ποιότητας οργανική granola, χωρίς γλουτένη, καρπούς, επιβλαβείς χημικές ουσίες και τοξικά αλλεργιογόνα, προσφέροντας σε άτομα με αυτισμό την ευκαιρία για ουσιαστική απασχόληση. Το Luv Michael εμπνεύστηκε από τον 17χρονο Έλληνα Μιχάλη Κέσσαρη, ο οποίος διαγνώστηκε χρόνια πριν με αυτισμό αλλά είχε μεγάλο πάθος για την μαγειρική. Ο Michael έδωσε στους γονείς του να καταλάβουν από νωρίς, ότι δεδομένης της ευκαιρίας και του σωστού περιβάλλοντος όλα είναι δυνατά. Η Αμερικανίδα Lisa Liberatore και ο Έλληνας Δημήτρης Κέσσαρης, γονείς του Michael και ιδρυτές του οργανισμού ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Με την συμπαράσταση από τον πατέρα Άλεξ και την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν δημιουργήσει μια ελληνοαμερικάνικη κοινότητα που στέκεται δίπλα σε κάθε τους βήμα.

Ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά μια εναλλακτική πορεία, η ‘ergon Mykonos μετατράπηκε από έναν οίκο μόδας σε ένα χώρο καινοτομίας, αγάπης και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την κοινωνική της δράση. Μετά από σειρά διαδικτυακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο δημιουργήθηκε μια εικαστική ιστορία με πρωταγωνιστές ελληνικά νησιά, αρχαία μνημεία, καλλιτέχνες, σύμβολα και ελληνικές λέξεις.

Αυτή η ιστορία ζωντάνεψε με την πολύτιμη βοήθεια της Diane Chudley -υπεύθυνη εικαστικών του οργανισμού Luv Michael- όπου ζωγραφιές που σχεδίασαν οι νεαροί σεφ που υποστηρίζονται από τον οργανισμό, αξιοποιήθηκαν για την παραγωγή μιας καινοτόμου συλλογής χρηστικών ειδών για την κουζίνα. Ποδιές, καπέλα μαγειρικής, runners, πιάστρες, γάντια, sous-plat, sous-verre, αλλά και fashion accessories όπως shopping bags, weekender bags & t-shirts. Τα έσοδα των πωλήσεων θα πηγαίνουν αποκλειστικά στον οργανισμό Luv Michael, με ένα διττό σκοπό: μέρος των εσόδων διατίθεται για την υποστήριξη του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ταμείο για τη ατόμων με αυτισμό στην Ελλάδα.

Όλη η συλλογή θα διατίθεται αποκλειστικά από αρχές Ιουνίου στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ‘ergon Mykonos, και θα μπορείς να την βρεις εδώ

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed