Έκρηξη στο Παρίσι: 4 νεκροί και 36 τραυματίες

Οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες

Δυστυχώς η ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι είχε και νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, 4 άνθρωποι, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των γαλλικών ΜΜΕ, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 36, εκ των οποίων οι 12 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις πυροσβέστες φέρουν σοβαρά τραύματα και τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου σε αρτοποιείο επί της οδού Τρεβίζ. Είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν επί τόπου και στη συνέχεια να σημειώνεται έκρηξη. Ο φούρνος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε παρακείμενα κτίρια. Το ωστικό κύμα έκανε κομμάτια τις προθήκες γειτονικών καταστημάτων και τα τζάμια στα παράθυρα διαμερισμάτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Εικόνες που μετέδωσαν γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο. Το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με κομμάτια μπετόν και ασφάλτου, πέτρες, σίδερα, σπασμένα γυαλιά, ενώ αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές.

Από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη, έσπευσαν επί τόπου ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας. Η περιοχή περιμετρικά του αρτοποιείου έχει αποκλειστεί, με προειδοποιητική σήμανση να έχει τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και αστυνομικούς να απομακρύνουν τους κατοίκους και περαστικούς.