Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο – Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας

Πόσοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας της κουλτούρας του καπνίσματος και τι συμβαίνει στη χώρα μας

Με τόσες πολλές πληροφορίες γύρω από τους κινδύνους του τσιγάρου, είναι ανησυχητικό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η συνήθεια αυτή εξακολουθεί να σκοτώνει περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες καπνού παγκοσμίως, ποιες χώρες εξακολουθούν να έχουν τη μεγαλύτερη κουλτούρα καπνίσματος;

Για να το αναλύσει αυτό, η νέα έρευνα της Compare the Market AU εξέτασε τον επιπολασμό του καπνίσματος τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και τα έσοδα από τα τσιγάρα και τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα ανά 100.000 άτομα.

Σε όλο τον κόσμο, το ένα τρίτο όλων των χωρών απαγόρευσε τη διαφήμιση των προϊόντων καπνού. Επιπλέον, πολλές χώρες άρχισαν να αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές στα προϊόντα καπνού, γεγονός που έχει αποδειχθεί επιτυχές στη μείωση των ποσοστών των καπνιστών. Αλλά ποιες χώρες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών και πού μπορούμε να δούμε τη μεγαλύτερη μείωση των ποσοστών καπνίσματος; Τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα από τις πωλήσεις τσιγάρων καθώς και το ποσοστό καρκίνου του πνεύμονα σε διάφορες χώρες του κόσμου για να αποκαλύψει τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο.

Η έρευνα δείχνει ότι:

Η Σερβία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο επιπολασμό καπνίσματος σε ποσοστό 39% και είχε επίσης το υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του πνεύμονα σε 113 ανά 100.000 άτομα.
Η Αυστρία σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση των ποσοστών καπνίσματος μεταξύ 2020 και 2023. Οι 8 χώρες της πρώτης 10άδας είναι ευρωπαϊκές, με την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία να κατατάσσονται στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση παγκοσμίως με 31.3% επιπολασμό καπνίσματος το 2023.
 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed