Από τον Μάιο η κυβέρνηση «διαφήμιζε» την αντιπυρική προστασία του Τατοΐου

Μεγάλα ερωτηματικά που έχουν γίνει viral στα social media τις τελευταίες ώρες

Ήταν 25 Μαΐου του 2021 όταν η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι 11 Δήμοι κηρύχτηκαν προληπτικά σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Στην κυβερνητική προπαγάνδα διαφήμιζαν και τα συνεργεία που «τις τελευταίες ημέρες, από πολύ νωρίς το πρωί, καταφθάνουν στο κτήμα Τατοΐου».

Και συνέχιζαν: «Ξεκινώντας από την τεράστια δασική έκταση που περιβάλλει τον ανακτορικό πυρήνα, καθαρίζουν εντατικά το χώρο και απομακρύνουν με προσοχή, πεσμένα δέντρα, κλαδιά και άλλα υλικά τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως επικίνδυνες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι σημαντικές αυτές προληπτικές εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρόσφατης κήρυξης 11 Δήμων τις Αττικής και 18 συγκεκριμένων περιοχών της σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για διάστημα δύο μηνών».

Εξάλλου ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που σε σύσκεψη την προηγούμενη ημέρα «υπογράμμιζε», ότι «έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Η Αττική προφανώς είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και διότι είναι η Αττική και διότι έχουμε να διαχειριστούμε τις πληγές της “Μήδειας” ως προς τον μεγάλο όγκο κομμένων δέντρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν καθαριστεί».

Πού ήταν η πρόληψη, οι επίγειες δυνάμεις, οι εναέριες δυνάμεις, ο συντονισμός; Γιατί αν υπήρχαν, γιατί κάηκαν περιουσίες και πράσινο;

Οργισμένοι πολίτες μας έστειλαν στα social media τα παρακάτω λόγια: «Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κοροϊδεύει ασύστολα τους πολίτες. Ας εξηγήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτή την καταστροφή του πνεύμονα του πρασίνου, αυτή την καταστροφή των περιουσιών. Γιατί τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απολογείται στην αντιπολίτευση και στα πολιτικά κόμματα αλλά στους πολίτες».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed