7 tips για να καταλάβετε καλύτερα το σκυλί σας

Bonus: Που να το αφήσετε όταν θα πάτε εκδρομή

Οι ειδικοί ξέρουν και έχουν αποκωδικοποιήσει κάθε συμπεριφορά του σκύλου σας, ακόμα και το κούνημα της ουράς που δεν σημαίνει πάντα χαρά.

# 1 Δεν είναι ότι χρονοτριβώ…

Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα σκυλιά γυρίζουν γύρω γύρω πριν κάνουν την ανάγκη τους. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Zoology διαπίστωσε ότι τα σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Μετά την παρατήρηση σε 70 σκυλιά-από 37 φυλές, για πάνω από δύο χρόνια, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν μια σαφή προτίμηση στην ευθυγράμμιση με τον άξονα Βορρά-Νότου, με την Ανατολή-Δύση να αποφεύγεται. Είναι ακόμα ασαφής ο λόγος για τον οποίο προτιμούν αυτή την τοποθέτηση και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μαγνητικό πεδίο, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι όλοι αυτοί οι κύκλοι γύρω γύρω δεν είναι τυχαίοι. Έτσι, κάντε υπομονή, σας παρακαλώ. Μια ιδιοφυΐα εργάζεται!

# 2 Δε θέλουμε όλοι το ίδιο κρεβάτι 

Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι, δώστε προσοχή στο πώς κοιμάται ο σκύλος σας. Αν του αρέσει να κουρνιάζει, θα ήθελε ίσως να αγαπήσει ένα κρεβάτι με παχύ μαξιλάρι και ψηλό τοίχωμα γύρω – γύρω. Αν συνήθως κοιμάται με τα πόδια του στην ευθεία. θα προτιμά επίπεδο κρεβάτι χωρίς πλευρές ή μαξιλάρια. Επίσης, πολλά σκυλιά θέλουν να έχουν μια κουβέρτα για να καλύπτονται.

# 3 Το ότι κουνάω την ουρά μου…

… Δεν σημαίνει ότι είμαι φιλικός ή σε καλή διάθεση. Πολλές φορές ένας σκύλος κουνάει την ουρά του όταν είναι ταραγμένος, ενοχλημένος ή θυμωμένος. Δώστε προσοχή στην κίνηση της ουράς του. Μια χαλαρή πλάγια ταλάντευση στο ύψος των μηρών συνήθως σημαίνει ότι χαίρεται που σας βλέπει, ενώ μια ουρά που κινείται ψηλά και άκαμπτα σημαίνει ότι είναι σε μια κατάσταση ενθουσιασμού ή διέγερσης. Επίσης, καλό είναι να εξετάζουμε συνολικά τον μυικό τόνο, ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Οι διεσταλμένες κόρες και τα τεντωμένα αυτιά δείχνουν ότι ο σκύλος είναι ταραγμένος.

# 4 Μου αρέσει να με προκαλούν

Είμαστε έξυπνα και μας αρέσουν τα παιχνίδια που μας κάνουν να σκεφτούμε. Εκτιμούν να κρύβετε λιχουδιές γύρω από το σπίτι τους για να τις βρουν, να τους δίνετε έξυπνα παιχνίδια με διάφορους ήχους και δυνατότητες, να τους πηγαίνετε σε νέα μέρη για να εξερευνήσουν.

# 5 παρακαλώ, μην με παραταΐζετε

Η παχυσαρκία στους σκύλους οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο αρθρίτιδας, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και, άλλες παθήσεις. Μην ταΐζετε ελεύθερα τους σκύλους σας. Είναι ασυγκράτητοι. Όταν επιλέγετε τροφές για σκύλους, προτιμάτε στα συστατικά να έχουν αρνί, μοσχάρι, γαλοπούλα, και κοτόπουλο. Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν βιταμίνη Ε και βιταμίνη C ως συντηρητικά είναι πολύ προτιμότερα από εκείνα με χημικά συντηρητικά. Και τα σκυλιά σίγουρα δεν χρειάζονται τεχνητά χρώματα ή αρώματα!

# 6 Δεν είμαι απλά άτακτος…

Βαριέμαι! Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά, κατά μέσο όρο, κατέχουν τη διάνοια ανθρώπου δύο ετών, και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα έκανε ένα μικρό παιδί αν το αφήναμε στην τύχη του όλη την ημέρα. Έτσι, αν γαβγίζω, πηδώ ή καταστρέφω πράγματα, οι πιθανότητες είναι ότι χρειάζομαι πολύ περισσότερη σωματική άσκηση και προσοχή.

# 7 Είμαι ένα πλάσμα της συνήθειας και μου αρέσει η συνέπεια…

… Ιδίως όταν αφορά την εκπαίδευση. Αν με αφήσεις πάνω στον καναπέ μερικές φορές, εγώ δεν θα καταλάβω ότι δεν μπορώ να είμαι εκεί όλη την ώρα. Αν ξαφνικά αλλάξω δραστικά συνήθειες, παρακαλώ να με πας στον κτηνίατρο. Μια ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά μου είναι συχνά ένδειξη κατάστασης που χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Last but not least, αν χρειαστεί να λείψετε και δεν μπορείτε να έχετε μαζί το κατοικίδιό σας η λύση βρίσκεται στο keeppet.gr. Ενώ εσείς θα βρίσκεστε εκτός πόλης, εκείνο θα νιώσει σαν στο σπίτι του.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.