Ζορμπάδες και Ξενοφώντες έφυγαν αλλά μια ψύχρα έχει παραμείνει.

Πολλοί από εσάς – κι εγώ μέσα σ’ αυτούς – περιμένουμε καρτερικά να πιάσει ο χειμώνας για τα καλά και να αρχίσουν τα βαριά κρύα που αποτελούν τέλεια αφορμή για να μείνεις στον καναπέ βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά.

Παρακάτω έφτιαξα μία λίστα με το top5 των αγαπημένων μου σειρών που είναι must για το χειμώνα. Δεν είναι αναγκαστικά καινούργιες, αλλά είναι σίγουρα αυτές που αξίζουν να ξεκινήσεις από τους πρώτους κύκλους και να δεις όλα τα επεισόδια:

American Horror Story: Μια ανθολογία τρόμου αποτελούμενη από 8 θεματικές σεζόν, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά ταυτόχρονα και αλληλένδετες. Η πρώτη σεζόν (Murder House) διαδραματίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, η δεύτερη (Asylum) σε άσυλο ψυχασθενών, η τρίτη (Coven) σε σχολή μαγισσών, η τέταρτη (Freakshow) σε ένα ιδιόμορφο τσίρκο, η πέμπτη (Hotel) σε ένα δαιμονισμένο ξενοδοχείο, η έκτη (Roanoke) σε ένα στοιχειωμένο χωριό, η έβδομη (Cult) λίγο πριν την εκλογή του Trump και η όγδοη (Apocalypse) είναι ένα crossover του Murder House και του Coven. Με τις ερμηνείες τους Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates αλλά και Lady Gaga, έχουν κάνει την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλάει για το American Horror Story.

How to get away with murder: Διανύοντας τον πέμπτο κύκλο της σειράς, δεν είναι τυχαίο ότι η πρωταγωνίστρια Viola Davis έχει προταθεί για Oscar δύο φορές. Ξεκινώντας με flash forward και έχοντας πάντα τον θεατή στην άκρη της καρέκλας, η σειρά εκτυλίσσεται γύρω από κακοτοπιές, δυστυχήματα, δολοφονίες και μυστήρια, που πάντα όμως έχουν ως κεντρικό άξονά τους την μεγαλοδικηγόρο και κάποιους από τους «καλύτερους» μαθητές της.

Divorce: Η Carrie Bradshaw επιστρέφει! Αυτή τη φορά πιο ώριμη, πιο συνειδητοποιημένη και ένα βήμα πριν το διαζύγιο. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ υποδύεται την Φράνσις, μια πενηντάρα σύζυγο και μητέρα, που απλά δεν αντέχει άλλο την ρουτίνα… αλλά ούτε και τον άντρα της. Έτσι, λοιπόν, από τα πρώτα λεπτά του πρώτου κιόλας επεισοδίου του ζητάει να χωρίσουν! Η συνέχεια στις οθόνες σας…

The Assassination of Gianni Versace:  Στον δεύτερο κύκλο του American Crime Story, διαδραματίζεται όλη η ιστορία της δολοφονίας του ιδρυτή του Ιταλικού Οίκου Μόδας και η προσωπογραφία του δολοφόνου του, Andrew Cunanan. Μια αναπάντεχα εξαιρετική σειρά με ένα cast γεμάτο εκπλήξεις όπως η Penelope Cruz στον ρόλο της Donatella, τον Ricky Martin στον ρόλο του συντρόφου του Versace και τον Darren Criss στον ρόλο του δολοφόνου του.

13 reasons why: Μια σειρά που έχει καταφέρει να αγγίξει όλα τα γούστα και ηλικίες. 13 λόγοι και 13 κασέτες με ηχογραφημένες ιστορίες, με διαφορετικό υπαίτιο κάθε φορά για το τι πήγε στραβά και η ηρωίδα έφτασε στο σημείο να χάσει τη ζωή της.

 

Διάβασε επίσης:

Πώς θα ντυθείς σαν την Kim Kardashian με 120 euro

Ένα αστέρι γεννήθηκε;

Ελένη Φουρέιρα: Copy the look με πιο οικονομικές λύσεις

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα σου