5 λόγοι γιατί το πλυντήριό σας αφήνει υγρά τα ρούχα μετά το στύψιμο

Ενώ περιμένουμε τα ρούχα μας να είναι υγρά στο τέλος ενός κύκλου πλυσίματος, το να είναι τελείως μούσκεμα είναι μια άλλη ιστορία. Και σε αυτή την ιστορία θα αναφερθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Όταν ένα πλυντήριο αφήνει τα ρούχα μούσκεμα, όχι μόνο δημιουργεί επιπλοκές στον καθαρισμό των λεκέδων αλλά εξαντλεί και την απόδοση του στεγνωτηρίου, κάτι που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Πριν τρέξετε κατευθείαν στην πολύτιμη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου που ειδικεύεται στις επισκευές οικιακών συσκευών, εξετάστε τους 5 λόγους που παρατίθενται από κάτω, εξοικονομώντας χρόνο αλλά και χρήμα:

1. Φορτώνετε το πλυντήριό σας με πάρα πολλά ρούχα

Η υπερφόρτωση του πλυντηρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του και συγκεκριμένα να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του πλυντηρίου, αφήνοντας τα ρούχα πολύ υγρά μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο στη λειτουργία του δικού σας πλυντηρίου, δοκιμάστε να αφαιρέσετε ορισμένα ρούχα, να τα αναδιανείμετε, και να εκτελέσετε ένα νέο κύκλο ξεβγάλματος και στυψίματος.

2. Χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης για το πλυντήριό σας

Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο ρούχων σας χρησιμοποιεί ένα τυπικό καλώδιο τροφοδοσίας. Αποφύγετε την χρήση καλωδίου επέκτασης για την τροφοδότηση του πλυντηρίου σας. Τα περισσότερα καλώδια επέκτασης αδυνατούν να μεταδώσουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ένα πλυντήριο για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η έλλειψη ηλεκτρικής ισχύος να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του πλυντηρίου, αφήνοντας τα ρούχα βρεγμένα. Η χρήση καλωδίου επέκτασης μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση και απενεργοποίηση του πλυντηρίου στα μέσα του κύκλου του.

3. Χρησιμοποιείτε λάθος λειτουργία πλυσίματος

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του κύκλου πλυσίματος στο πλυντήριό σας. Για παράδειγμα, η ρύθμιση ευαίσθητων ρούχων ή του πλυσίματος στο χέρι, μπορεί να έχει λιγότερο αριθμό στροφών έως και καθόλου, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα ευαίσθητα υφάσματα και ρούχα, απαιτούν πιο απαλό και ήπιο πλύσιμο.

4. Το πλυντήριό σας δεν περιστρέφεται σωστά

Όταν το πλυντήριό σας δεν περιστρέφεται σωστά, παρατηρούνται κάποια από τα παρακάτω στοιχεία:

● Βλάβη στο μηχανισμό του καπακιού για τα πλυντήρια άνω φόρτωσης

● Βλάβη στο μάνδαλο της πόρτας για τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης

● Βλάβη στον ιμάντα κίνησης που υποστηρίζει την περιστροφή της λεκάνης πλύσης

5. Τα ρούχα σας δεν αποστραγγίζονται

Τα προβλήματα αποστράγγισης μπορεί να αποτελούν το λόγο που το πλυντήριό σας αφήνει βρεγμένα τα ρούχα σας. Δείτε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε:

● Σωλήνας αποστράγγισης: Επιθεωρήστε οπτικά τον εύκαμπτο σωλήνα για τσακίσεις. Ισιώστε προσεκτικά τυχόν ρωγμές για να διασφαλίσετε ότι το νερό ρέει κανονικά μέσω του σωλήνα.

● Φίλτρο αποστράγγισης: Στη μπροστινή μεριά του πλυντηρίου και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος του, υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχει το φίλτρο αποστράγγισης. Βγάλτε το φίλτρο και αφαιρέστε τυχόν θραύσματα και βρωμιές.

● Αντλία αποστράγγισης: Η αντλία αποστράγγισης βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του πλυντηρίου. Ελέγξτε την αντλία για τυχόν απόφραξη.

Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε και εσείς το πρόβλημα των υγρών ρούχων μετά την πλύση τους, ελέγξτε το πλυντήριό σας για κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα και εάν πάλι δεν μπορείτε να διαπιστώσετε το λόγο αυτής της βλάβης, μην ανησυχείτε, διότι πάντοτε υπάρχει ένας ειδικός για να σας βοηθήσει στην επισκευή του!

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed