10 γεγονότα και 1 tip για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα εντυπωσιακά στοιχεία που δεν γνώριζες για την ιστορικής σημασίας ημέρα

Εμφανίζεται μία φορά το χρόνο, διχάζει και κατηγορείται για διάφορα. Όμως, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάτι περισσότερο από μία εμπορική γιορτή.

Μετά την απαγόρευση γάμων από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο Β´, ο Άγιος Βαλεντίνος συνέχισε να παντρεύει μυστικά τους άντρες και τις γυναίκες. Ακόμα και τότε, ήταν παράδοση για τους άντρες και τις γυναίκες να ανταλλάσσουν λουλούδια την ημέρα του γάμου τους, ως ένδειξη καλής τύχης και την αρχή μιας σχέσης «ανθοφορίας».

Σήμερα, συνεχίζουμε να γιορτάζουμε την αγάπη στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα που πέθανε ο Άγιος Βαλεντίνος, ανταλλάσσοντας λουλούδια, τις πιο γλυκές σοκολάτες και λούτρινα αρκουδάκια.
Αλλά πόσα λουλούδια, ζαχαρωτά και αρκουδάκια είναι πραγματικά;

Είτε η 14η Φεβρουαρίου σας βρίσκει ελεύθερους και ωραίους, είτε δεσμευμένους, ας διαβάσουμε μερικά διασκεδαστικά γεγονότα της αγαπημένης μας γιορτής:

♥ Κάθε χρόνο περισσότερο από 36 εκατομμύρια κουτιά σε σχήμα καρδιάς με σοκολατάκια πωλούνται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

♥ Συγνώμη Κύριοι αλλά φαίνεται πως θα ξοδέψετε τα διπλάσια χρήματα για δώρα φέτος απ’ότι οι κυρίες.

♥ Μην ξεχάσετε τα αγαπημένα μας κατοικίδια! Κάθε χρόνο περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι αγοράζουν στα κατοικίδια τους δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

♥ Η 14η Φεβρουαρίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου σε προσφορά καρτών ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα. Φέτος αναμένεται ότι 1 δισεκατομμύριο κάρτες θα ανταλλαχθούν σε όλο τον κόσμο.

♥ Περισσότεροι από το 1/3 των αντρών είναι εντάξει με το να μη λαμβάνουν τίποτα από την σύντροφό τους την ημέρα των ερωτευμένων.

♥ Η μοναδική μέρα που ξεπερνάει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε πωλήσεις λουλουδιών είναι η γιορτή της μητέρας.

♥ Και το πιο δημοφιλές λουλούδι; Τα κόκκινα τριαντάφυλλα, φυσικά.

♥ Ποιος να πίστευε ότι οι νέοι είναι αυτοί που καθοδηγούν την τάση στις πωλήσεις των λουλουδιών; Το 2018 το 63% των νοικοκυριών που αγόρασαν λουλούδια ήταν ηλικίας κάτω των 35 ετών.

♥ Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να είσαι ο δικός σου Βαλεντίνος; Το 2015 το 18% των γυναικών έστειλαν λουλούδια στον εαυτό τους.

♥Προφανώς οι πωλήσεις προφυλακτικών αυξάνονται τον Φεβρουάριο. Οι πωλήσεις είναι σχεδόν 20% έως 30% υψηλότερες γύρω από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και ίσως όχι τόσο περίεργο, τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι πωλούνται τον Μάρτιο από οποιονδήποτε άλλο μήνα.

Valentines romantic tip:
Αν σκοπεύετε να προσφέρετε μπουκέτο με λουλούδια, ζητήστε να σας το δέσουν με δαντέλα. Η λέξη “lace” που είναι η δαντέλα στα αγγλικά, προέρχεται από το λατινικό laques που σημαίνει «να παγιδέψουν ή να καθαρίσουν»… για να πιάσετε την καρδιά ενός ατόμου.

 

ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΛΕΣΣΙΑ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΛΕΣΣΙΑ

Editor

Airplane traveller με ποικίλης ύλης καθημερινότητα, χαιρετάει τους σκύλους στον δρόμο.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.