10 δοκιμασμένα Instagram tips για να αυξήσεις followers και likes

Η Model Approved Εύα Παπαγεωργίου ξέρει

Πόσο ψηλά θες να φτάσεις τους followers και τα likes σου; Είναι στο χέρι σου αρκεί ν’   ακολουθήσεις τη σωστή στρατηγική.

1. Ξεκίνησε με το να φτιάξεις σωστά το bio σου: Δώσε στον κάθε επισκέπτη να καταλάβει ποιος είσαι, τι κάνεις και σε ποιο μέρος της γης βρίσκεσαι. Δημοσίευσε μια καθαρή φωτογραφία που να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου και σε μια γραμμή γράψτε τι ακριβώς κάνεις και σε ποιον απευθύνεσαι. Έτσι θ’ αρχίσεις να μαζεύεις φανατικούς followers γιατί θα σ’ ακολουθήσουν γι’ αυτό που ακριβώς μοιράζεσαι είτε είναι μόδα, ομορφιά, φαγητό, yoga, ταξίδι, φωτογραφία.

2. Η νέα πιο ισχυρή τακτική για αύξηση των followers είναι η ανταλλαγή αυτών μέσω διαγωνισμών (audience swap).  Βρες 2-3 άτομα που απευθύνονται στο ίδιο κοινό με σένα και φτιάξτε διαγωνισμούς με τον όρο να κάνουν follow στους αντίστοιχους λογαριασμούς και θα δεις τον λογαριασμό σου να γεμίζει followers και likes. Αν είσαι π.χ  beauty blogger παρέα με άλλες 2-3 κάντε ένα διαγωνισμό με καλλυντικά ομορφιάς ή αν είσαι travel blogger οργάνωσε με άλλους travel bloggers ένα διαγωνισμό με δώρο π.χ ένα αεροπορικό ταξίδι.

3. Μπες ή δημιούργησε ένα pod/engagement group όπου όλοι μεταξύ σας θα κάνετε like και comment. Σε όσα περισσότερα groups μπεις ή δημιουργήσεις τόσα περισσότερα likes και followers θ’ αποκτήσεις.

4. Ακολούθησε την στρατηγική SFS (shoutout for shoutout), δηλαδή συμφώνησε να δημοσιεύσεις φωτογραφίες άλλων λογαριασμών παρακινώντας το κοινό σου να κάνει follow και εκείνοι θα κάνουν το ίδιο για σένα. Πάντα να διαλέγεις λογαριασμούς που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σου.

5. Πάντα ν’ απαντάς στα σχόλια που σου κάνουν. To instagram ευνοεί, εμφανίζει περισσότερο δηλαδή τους λογαριασμούς έχουν πολλά σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό σου συμμετέχει σε αυτά που του λες μπορείς και το επηρεάζεις. Τα likes μετράνε αλλά πάντα σε συνδυασμό με το πόσο σχόλια υπάρχουν.

6. Μη σταματάς ν’ ακολουθείς καινούργιους λογαριασμούς με τους οποίους έχεις ίδια ενδιαφέροντα και μη μείνεις εκεί, να κάνεις σχόλια με τουλάχιστον 4 λέξεις. Δυστυχώς σχόλια με emojis μόνο, το instagram τα βλέπει σαν bots, δηλαδή δεν τα υπολογίζει.

7. Βρες αγαπημένους λογαριασμούς στο instagram και δημιούργησε εικόνες έχοντας στο μυαλό σου feed τους. Κάνε μια λίστα με 100 αγαπημένους λογαριασμούς και ξεκίνα να δημιουργείς. Κάνε tag και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να δεις την φωτογραφία σου ν’ αναδημοσιεύεται, το αποτέλεσμα είναι ότι αμέσως θα τσεκάρουν το λογαριασμό σου περισσότεροι άνθρωποι. Ξεκίνα από μικρούς λογαριασμούς που έχουν ανάγκη για υλικό.

8. Συνεργάσου με άλλους λογαριασμούς και κάντε ανταλλαγή υπηρεσιών που μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό σου, π. χ αν είσαι fashion blogger, συνεργάσου με ένα illustrator να εικονογραφήσει ένα outfit σου. Δημοσιεύετε και οι δυο την φωτογραφία και boom αμέσως σε βλέπουν όλοι οι followers του illustrator και αντίστροφα.

9. Κράτησε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στο feed σου, έτσι θα είναι ξεκάθαρο και μοναδικό το στυλ σου. Apps όπως το VSCO θα σε βοηθήσει να έχουν οι φωτογραφίες σου μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα.

10. Χρησιμοποίησε hashtags στα instastories σου (με λιγότερο από 100Κ για να βγαίνει η φωτογραφία σου ψηλά), μπορείς να τα κάνεις πολύ μικρά τα γράμματα στα πλάγια για να μην χαλάει την αισθητική της φωτογραφίας σου, έτσι θα σε ανακαλύψουν και άλλοι και θα δεις αμέσως τα views σου να πληθαίνουν.

 

Μοιράσου την δική σου μοναδική ιστορία σου και θα δεις ότι θα υπάρξουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν και να μοιραστούν μαζί σου τις δικές τους παρόμοιες ιστορίες. Με την συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια θα καταφέρεις να φτάσεις τους followers σου πολύ ψηλά.

 

Εύα Παπαγεωργίου

Instagram: @modelapproved

 

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.