Τήνος: Το νησί της τέχνης και του πολιτισμού

Πιστή στην ομορφιά της, δίνει περισσότερες επιλογές απ’όσες γνωρίζεις

Το μεγαλύτερο κέντρο μαρμαρογλυπτικής στην Ελλάδα, μουσεία, αίθουσες τέχνης, θρησκευτικά αξιοθέατα και αρχαιολογικοί χώροι έχουν χαρίσει στην Τήνο τη φήμη του «νησιού της Τέχνης και του Πολιτισμού».

Μπορεί κάθε Αύγουστο να συρρέουν πλήθη πιστών για την πιο διάσημη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, όμως η Ιερά μονή Ευαγγελιστρίας δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο της Τήνου.

Το χωριό Υστέρνια, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Καλντέρα της Τήνου», ένα αμφιθεατρικό χωριό με αισθητική, καλό φαγητό κι ένα ιδιαίτερο στέκι που η θέα του στα απέναντι νησιά κόβει την ανάσα.

Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ

Το Μουσείο Τσόκλη στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού Κάμπος με σημαντικά εκθέματα του καλλιτέχνη αλλά και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αφής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Φάρο Τυφλών Ελλάδος. Πριν φύγετε από αυτό το μεθυστικό νησί, επιβάλλεται μια ξενάγηση στο Ζυθοποιείο ΝΗΣΟΣ, την πρώτη ελληνική μπύρα που διακρίθηκε με το ασημένιο European Beer Star.

Η Τήνος προσφέρεται εξίσου για χαλάρωση αλλά και για περιπέτεια.

Η θάλασσα και οι δυνατοί άνεμοι του Αυγούστου ευνοούν τις καταδύσεις και το windsurfing όμως η αναρρίχηση στον Εξώμβουργο, το bouldering στους γρανίτες του Βόλακα και το hiking στο Βενετσιάνικο μονοπάτι είναι τα κρυφά χαρτιά του νησιού.

Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ

Αποφύγετε το πολύβουο προσκύνημα του 15γουστου και επισκεφθείτε το νησί στο τέλος του καλοκαιριού – συνδυάστε το με ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, το “Jazz on Tinos” που φιλοξενείται εδώ και 11 χρόνια στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed