Ταξίδι στο Καρναβάλι της Βενετίας

Φέτος, μετά από 3 χρόνια, οι εορτασμοί επανέρχονται στο πλήρες πρόγραμμά τους και η Βενετία φοράει τα αποκριάτικα της και περιμένει τους τουρίστες που θα απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα

Έτσι λοιπόν για το 2023, το καρναβάλι θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουαρίου, μέρα που είναι γνωστή και ως «Λιπαρή Τρίτη» – γνωστό και ως Martedi Grasso ή Mardi Gras. Την τελευταία μέρα του καρναβαλιού, o ουρανός θα γεμίσει από χιλιάδες πυροτεχνήματα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Εισιτήρια Πάτρα – Βενετία από 126€

Η ιστορική νίκη που έγινε αφορμή για τη γέννηση του Kαρναβαλιού της Βενετίας έγινε το 1296 όπου το Kαρναβάλι της Βενετίας ανακηρύσσεται δημόσιο γεγονός. Η αφορμή για τους εορτασμούς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ήταν μια νίκη της «Γαληνότατης Βενετικής Δημοκρατίας». Το 1797, ο βασιλιάς της Αυστρίας κατήργησε το καρναβάλι ως παράνομο. Σχεδόν 200 χρόνια μετά, το έθιμο επανήλθε και πήρε την τελική του μορφή το 1979.

Κατά την εναρκτήρια τελετή μια γυναίκα μεταμφιέζεται σε άγγελο και κατεβαίνει με σχοινί στην σκηνή του Αγίου Μάρκου. Τη δεύτερη μέρα, στις 5 Φεβρουαρίου είναι η Υδάτινη Παρέλαση, όπου πολύχρωμα σκάφη περνούν από το Canal Grand μέχρι το Cannaregio. Στις 11 του μήνα ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Καλύτερο Κοστούμι. Οι διαγωνιζόμενοι κάνουν παρέλαση στην επιβλητική σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία. Ο νικητής επιλέγεται από κοινό και κριτές και ανακοινώνεται την τελευταία μέρα του καρναβαλιού.

Εισιτήρια Πάτρα – Βενετία από 126€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed