Οδοιπορικό στον Παλαιό Παντελεήμονα

Βουνό Ολύμπου με θάλασσα Πιερίας σε ένα ονειρικό τοπίο

Ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, σε υψόμετρο 440μ, με φανταστική θέα του Θερμαϊκού κόλπου και των ακτών του νομού Πιερίας. Απέχει 105χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 400χλμ από την Αθήνα.

Το χωριό τη δεκαετία του 1950 είχε ερημώσει, άλλα μετά το 1980 όπου άρχισε να αναπαλαιώνεται, ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικά τουριστικά θέρετρα της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει να να βρεθείτε εδώ όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς πάντα έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες του.

Μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια του, θα συναντήσετε καλαίσθητα τουριστικά μαγαζάκια με διάφορα αντικείμενα, που πραγματικά σε προσελκύουν να τα χαζέψεις.

Στην κεντρική πλατεία, η οποία είναι ιδιαίτερα γραφική και προσεγμένη, μπορείτε να γευματίσετε, να απολαύσετε τον καφέ σας, ή ένα σπιτικό γλυκό σε κάποιο από τα παραδοσιακά καφενεία.

Τα υπεραιωνόβια πλατάνια σε συνδυασμό με τα αμπέλια δημιουργούν σκιά ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες, δροσίζοντας τους επισκέπτες. Τα ταβερνάκια του χωριού είναι αξιοπρεπέστατα και αξίζουν ακόμα και για μια στάση για φαγητό, εφόσον κινείστε στον άξονα της εθνική οδού Θεσσαλονίκης – Λάρισας. Είναι ένα μέρος με ωραία ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει βάση για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή.

Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Κοντά στον Παλαιό Παντελεήμονα βρίσκονται οι παραλίες του Πλαταμώνα, του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το κάστρο του Πλαταμώνα.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.