Λέσβος: Οι δραστηριότητες, ο γραφικός Μόλυβος και τα ροζ φλαμίνγκο

Όσα πρέπει να κάνεις στο υπέροχο νησί αλλά και η ξακουστή «ουζοκατάνυξη»

Η Λέσβος, το 3ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, είναι γραφική, πανέμορφη και διάσημη για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τις παραλίες αλλά και για τους καλλιτέχνες της. Με τόσα που έχετε να κάνετε εδώ, χρειάζεστε το σωστό πλάνο.

Μια βόλτα στον γραφικό οικισμό του Μόλυβου. Η αρχαία Μήθυμνα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο βόρειο άκρο του νησιού, εντυπωσιάζει με τα γραφικά της σοκάκια και το επιβλητικό της Κάστρο.

Μια επίσκεψη στο ξακουστό Μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο. Οι ντόπιοι τον λατρεύουν – δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα παιδιά εδώ ονομάζονται Μιχαήλ, Άγγελος, ή Ταξιάρχης – και οι ιστορίες για τα θαύματά του είναι αναρίθμητες.

Μετά το προσκύνημα στον Ταξιάρχη, επιβάλλεται μια ουζοκατάνυξη στο Πλωμάρι. Το πιο διάσημο εγχώριο προϊόν έχει την τιμητική του εδώ. Ανακαλύψτε περισσότερες από 40 ετικέτες εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται στο νησί και συνδυάστε το με τους εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες που αφθονούν στη Μυτιλήνη.

3 top δραστηριότητες

• Birdwatching σε… 134 διαφορετικά είδη ενδημικών και αποδημητικών πουλιών μεταξύ των οποίων οι μαυροπελαργοί και τα ροζ φλαμίνγκο!
• Μπάνιο στις δροσερές παραλίες της Ερεσσού και στην αμμώδη Καλλονή με τη διάσημη ομώνυμη σαρδέλα και θαλάσσια σπορ στην Πέτρα και τα Βατερά.
• Θερμά ιαματικά λουτρά στις φυσικές θερμοπηγές του Πολιχνίτου, της Εφταλούς και του κόλπου της Γέρας αλλά και χαμάμ στον Μεσαγρό.

Tips
Παραλίες και γεύσεις για όλα τα γούστα, φεστιβάλ και γραφικά χωριά, και τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Let’s Ferry για να απολαύσεις τη Λέσβο.

Τι άλλο να ζητήσεις από ένα νησί; Κι όμως, στο Σίγρι βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσος στον κόσμο, προστατευόμενο από την Unesco, κι ένα μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Κλείσε τα εισιτήρια σου για Λέσβο εδώ.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed