Η Αθήνα στην 57η θέση με τις κορυφαίες πόλεις για υπεύθυνους ταξιδιώτες

Δες την κορυφαία 10άδα

Τα ταξίδια σε πόλεις ανήκουν στους κινητήριους μοχλούς του παγκόσμιου τουρισμού, ενώ αναμένεται ότι σχεδόν 800 εκατομμύρια ταξιδιώτες τον χρόνο θα επισκεφτούν παγκόσμιους αστικούς προορισμούς μέχρι το 2025.

Για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν επιλογές για ταξίδια σε πόλεις με μικρότερο αντίκτυπο στον εκάστοτε προορισμό, η KAYAK, ηγετική μηχανή αναζήτησης ταξιδιών στον κόσμο, παρουσίασε το Ευρετήριο πόλεων για υπεύθυνους ταξιδιώτες. Ανάμεσα σε 167 πόλεις σε 63 χώρες, το Ρότερνταμ κατέκτησε την κορυφή και επιλέχθηκε ως ο πιο ελκυστικός αστικός προορισμός για υπεύθυνους ταξιδιώτες. Η Αθήνα βρέθηκε στην 57η θέση της κατάταξης.

Το Ευρετήριο πόλεων της KAYAK για υπεύθυνους ταξιδιώτες είναι ένας διαδραστικός οδηγός που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ταξιδιώτες να λαμβάνουν υπόψη πτυχές που αφορούν τη βιωσιμότητα, όπως την πιστοποίηση των αεροδρομίων για τον άνθρακα, τις τοπικές κυκλοφοριακές συνθήκες ή την ποιότητα του αέρα, σε αστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, όταν σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους. Στο Ευρετήριο αναλύθηκαν 167 πόλεις σε 63 χώρες με βάση 28 παράγοντες, για να βοηθήσουμε τους ευσυνείδητους ταξιδιώτες να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις στα ταξίδια τους. Το Ευρετήριο διαθέτει επίσης την επιλογή εξατομίκευσης των αποτελεσμάτων και τη χρήση φίλτρων για τους παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί για τους ταξιδιώτες.

Η Ευρώπη πρωτοπορεί

Το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ και το Γκρατς καταλαμβάνουν τις πρώτες 3 θέσεις στην κατάταξη της KAYAK, ενώ ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται και στις πρώτες 10 θέσεις. Η πόλη-λιμάνι της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ , έχει την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς το αεροδρόμιό του έχει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης άνθρακα, πιστοποιημένο από το πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation, η πόλη διαθέτει πολλές ιδιοκτησίες με ανταγωνιστικές τιμές που έχουν πιστοποιηθεί από το Πρόγραμμα Βιώσιμων Ταξιδιών της Booking.com, εξαιρετικό δίκτυο αστικών σιδηροδρόμων και το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατόδρομων. Το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, έρχεται στη 2η θέση: είναι παγκοσμίως γνωστό ως πόλη φιλική για ποδήλατα και για τους πεζοδρομημένους δρόμους της, με βιώσιμες επιλογές για οικολογικά οχήματα και πολυάριθμους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το Γκρατς της Αυστρίας καταλαμβάνει την 3η θέση χάρη στην εξαιρετική σιδηροδρομική του σύνδεση, πολλούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και το κέντρο του που προορίζεται μόνο για πεζούς και περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι 10 πρώτες πόλεις στην κατάταξη σύμφωνα με το Ευρετήριο πόλεων της KAYAK για υπεύθυνους ταξιδιώτες:

Ρότερνταμ, Ολλανδία
Άμστερνταμ, Ολλανδία
Γκρατς, Αυστρία
Τρόντχαϊμ, Νορβηγία
Μόναχο, Γερμανία
Ελσίνκι, Φινλανδία
Στοκχόλμη, Σουηδία
Ζυρίχη, Ελβετία
Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Βιέννη, Αυστρία

Η Αθήνα ξεχωρίζει στην Ελλάδα

Η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξενεί πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία του κόσμου, τα οποία μπορούν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες που νοιάζονται για τη βιωσιμότητα, έχοντας μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, χάρη στις αστικές σιδηροδρομικές επιλογές της πόλης. Η Αθήνα προσελκύει τους επισκέπτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κατά μέσο όρο για πάνω από 5 ημέρες, χάρη στα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει. Καθώς περνούν περισσότερο χρόνο στην πόλη, οι επισκέπτες ασχολούνται περισσότερο με τοπικές κοινότητες και τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα σε ένα ταξίδι που διαρκεί περισσότερο

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ταξιδέψετε στον κόσμο με μεγαλύτερη υπευθυνότητα
Το Βανκούβερ στον Καναδά κρατά τα πρωτεία στη Βόρεια Αμερική, καθώς διακρίνεται για την ποιότητα του αέρα του. Το Τόκιο στην Ιαπωνία κατέλαβε την πρώτη θέση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι τοπικές αγορές, τα θέατρα και οι γκαλερί τέχνης της ιαπωνικής πρωτεύουσας διακρίνονται για την προσβασιμότητά τους, χάρη στους πεζοδρομημένους δρόμους τους και τους ειδικούς ποδηλατόδρομους. Το Σαντιάγο της Χιλής πρωτοστατεί στην κατάταξη για τη Λατινική Αμερική. Το Σαντιάγο προσφέρει τη μεγαλύτερη μείωση στις μέσες τιμές πτήσεων κατά την περίοδο χαμηλής ζήτησης, ενώ το αεροδρόμιό του έχει αναγνωριστεί για το εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης άνθρακα σύμφωνα με το πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation. Στην Τύνιδα της Τυνησίας, που είναι πρώτη στην κατάταξη για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η πυκνότητα των αγορών και τα καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων ειδών αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για ουσιαστική επαφή με τον τοπικό πολιτισμό και το όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed