Αθήνα: Είναι το νέο Βερολίνο;

Μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία ή μια νέα πολιτιστική πρωτεύουσα;

Επί επτά χρόνια, η φήμη της Ελλάδας διασύρθηκε σε διεθνές επίπεδο και η χώρα μετετράπη σε σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης. Ενώ κάθε δυνατός τρόπος δημοσιογραφικής κάλυψης της ελληνικής οικονομικής ύφεσης εξαντλήθηκε, κάποια διεθνή μέσα βλέπουν μια αχτίδα ελπίδας, μια ευκαιρία για την Αθήνα να γίνει ο νέος πολιτιστικός κόμβος της Ευρώπης.

Μερικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν την Αθήνα ως «το νέο Βερολίνο». Επιπλέον, εκθέσεις τέχνης, όπως οι Documenta, Remap και Biennale, έχουν τροφοδοτήσει αυτήν την άποψη. Παρά την κατεστραμμένη οικονομία του, πριν και μετά από την πτώση του Τείχους, το Βερολίνο αποτέλεσε καλλιτεχνικό επίκεντρο, προσελκύοντας καλλιτέχνες και δημιουργούς από ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να γίνει μία τεράστια εστία για μουσική, εκθέσεις και έκφραση της ελευθερίας.

Στο νέο ντοκιμαντέρ «Αθήνα, το Νέο Βερολίνο;» βλέπουμε την ελληνική πρωτεύουσα μέσα από τα μάτια ενός Αμερικανού συνεργάτη του VICE,  συναντάμε ξένους καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες που ήρθαν στην Ελλάδα εξαιτίας του καλού καιρού, του φθηνού ενοικίου και των μεγάλων χώρων, για να ρωτήσουμε αν τελικά η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο, ή όχι.

 

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αθήνα, το Νέο Βερολίνο;».

 

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.