Οι αγορές της Θεσσαλονίκης

Οι επιλογές δεν είναι λίγες στη συμπρωτεύουσα

Καλώς ή κακώς η περίοδος των Χριστουγέννων έχει κατά κάποιο τρόπο ταυτιστεί με τα δώρα που αγοράζουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με τη σειρά τους, τα δώρα συνδυάζονται κυρίως με αγορές και όταν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, οι επιλογές δεν είναι λίγες.

Ξεκινώντας από τη γνωστότερη αγορά της συμπρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η οδός Τσιμισκή έχει καταστήματα όλων των ειδών. Από μεγάλες αλυσίδες ρούχων, ανάλογες, μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις ένδυσης, μέχρι καταστήματα για παιχνίδια και ηλεκτρονικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για επιλογή δώρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Τσιμισκή υπάρχει η δυνατότητα για αγορά τοπικών εδεσμάτων, βιβλίων και προϊόντων για το σπίτι. Στην αγορά του κέντρου αλλά και ως προέκταση της Τσιμισκή, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με καταστήματα ρούχων, οπτικών και διακοσμητικών.

Στα δυτικά της πόλης και λίγο μετά την είσοδο σε αυτή με κατεύθυνση προς το κέντρο, υπάρχει το One Salonica. Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο με μεγάλες εκπτώσεις όλη τη χρονιά σε τεράστια brands ρούχων, παπουτσιών και κοσμημάτων, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδυματολογικά γούστα. Επιπλέον, διαθέτει καφετέρια, εστιατόρια όλων των ειδών και κινηματογραφικές αίθουσες, για την επιλογή μιας πιο χαλαρής βόλτας.

Οι αγορές στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται  στο ανατολικό τμήμα της και συγκεκριμένα στο Mediterranean  Cosmos, και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Ως τοποθεσία, βρίσκεται αρκετά κοντά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία και περιέχει πάνω από 200 εμπορικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων, super market, καταστήματα ρούχων, στέγασης, ηλεκτρονικών ειδών, διακόσμησης, κομμωτήριο, παιδότοπο και τράπεζες. Επιπλέον, στεγάζει καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφο, ενώ στο εξωτερικό του μέρος υπάρχει και εκκλησία. Αξίζει να αναφερθεί πως ακριβώς απέναντι του εμπορικού κέντρου υπάρχει και Κέντρο Ψυχαγωγίας.

Με μία καλή οργάνωση, με καλή διάθεση και όρεξη, οι αγορές μπορούν να πραγματοποιηθούν απλά και εύκολα!

Διάβασε επίσης:

Κέρδισε ένα ταξίδι στην Ορεινή Αρκαδία

Η Νάουσα είναι ένας προορισμός που πρέπει να ανακαλύψεις

Flight Phobia: 8 τρόποι για να απαλλαγείς

Gucci Garden: Πήγα, είδα και γράφω γι’αυτό

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Ζει στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γράφει για τη Θεσσαλονίκη. Thessaloniki Rules!