3 απλά βήματα για την οργάνωση ενός ταξιδιού

Ξεκίνα με τα βασικά

Τα ταξίδια είναι χαρά, ξεγνοιασιά, ενθουσιασμός και νέες εμπειρίες. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι τα ταξίδια είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να διευρύνει ένας άνθρωπος τους ορίζοντές του. Ωστόσο για να απολαύσουμε τις μέρες του ταξιδιού μας πρέπει να έχουμε επενδύσει στην οργάνωση του.

Μεταφορά και Διαμονή: Αυτή είναι χρήσιμο να ξεκινήσει αρκετά νωρίς με πρωταρχικό στόχο την επιλογή της τοποθεσίας και της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Ειδικά τις εορταστικές περιόδους, που οι τιμές στα εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και τα Airbnb αυξάνονται, η εξασφάλιση της μεταφοράς και της διαμονής κρίνεται απαραίτητη για το πορτοφόλι μας. Επιπλέον, και σε περίπτωση που ταξιδεύουμε αεροπορικώς, η αγορά των εισιτηρίων αρκετά νωρίτερα μπορεί να συμβάλλει και στον καθορισμό των ημερών το ταξιδιού, διότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις καθημερινά από και προς όλα τα αεροδρόμια. Το γεγονός μάλιστα ότι οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν εφαρμογές για τα κινητά και τα tablets μας, που παρουσιάζουν αυτές τις πληροφορίες, μας διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, ο πρώιμος έλεγχος εισιτηρίων εξυπηρετεί τόσο την επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας τους όσο και στην τακτοποίηση των ημερών αδείας που θα χρειαστούμε σε περίπτωση που εργαζόμαστε. Από τις μέρες ενός ταξιδιού δεν πρέπει να παραλείπουμε τις αργίες ή της σταθερά μη εργάσιμες για τις οποίες δεν θα ξοδέψουμε την άδεια.

Σχετικά με το μέρος που θα μείνουμε έχουν δημιουργηθεί sites και εφαρμογές (π.χ. Trivago, Tripadvisor) που συγκρίνουν ξενοδοχεία τιμές και παροχές μεταξύ τους και παρέχουν προτάσεις. Από την άλλη η πλατφόρμα Airbnb παρέχει πληθώρα σπιτιών ανάλογα με τις προσωπικές και οικονομικές απαιτήσεις του καθενός αλλά και μία σημαντική έκπτωση στην πρώτη της χρήση.

Πρόγραμμα και Ρούχα: Αφού έχουμε τακτοποιήσει τη μεταφορά και τη διαμονή είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να θέσουμε ένα πρόγραμμα για το ποια μέρη θα επισκεφτούμε κάθε μέρα. Καλώς ή κακώς, πολλά αξιοθέατα και μουσεία δεν είναι ανοιχτά προς το κοινό κάθε μέρα, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ελέγξουμε πότε θα τα επισκεφτούμε. Επίσης, υπάρχουν πολλά μουσεία ανά τον κόσμο που προϋποθέτουν την online αγορά του εισιτηρίου για την καλύτερη εξυπηρέτησή του κοινού. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος του συνολικού προϋπολογισμού μας και είναι μία πιο οικολογική προσέγγιση της επίσκεψης, καθώς τα εισιτήρια αποστέλλονται στο email και δεν απαιτείται η εκτύπωσή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως να αφήνουμε χρόνο και για μία απλή ξενάγηση στην πόλη, για περπάτημα, καφέ ή φαγητό, σαν να ζούμε εκεί.

Η οργάνωση μάλιστα της κάθε μέρας ξεχωριστά βοηθά και στην τακτοποίηση της βαλίτσας μας καθώς μπορούμε να επιλέξουμε τα looks που επιθυμούμε ανάλογα την περίσταση και να μην κουβαλήσουμε κάτι περιττό μαζί μας. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε αρχικά τον καιρό και σε περίπτωση ταξιδιού με αεροπλάνο να τηρούμε τους κανόνες μεγέθους βαλίτσας αρωμάτων και καλλυντικών.

Λεπτομέρειες: Την ημέρα που πραγματοποιείται το ταξίδι και ειδικά αν είναι πρωινό πρέπει να ξυπνήσουμε τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα, γιατί οι τελευταίες ετοιμασίες είναι εξίσου σημαντικές. Ελέγχουμε αν στην τσάντα μας υπάρχει το πορτοφόλι με τα χρήματα ή το συνάλλαγμα που θα χρειαστούμε, η ταυτότητα ή το διαβατήριο και ο φορτιστής του κινητού. Όσοι άνθρωποι έχουν και κάποιο ζήτημα υγείας για το οποίο θα χρειαστεί να έχουν μαζί την αγωγή τους, χρήσιμο θα είναι να προμηθευτούν χαρτιά από το γιατρό τους, ιδιαίτερα αν ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Η αναχώρηση από το σπίτι θα ήταν καλό να γίνει τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, και αφού έχουμε κλειδώσει την κεντρική πόρτα, διότι μπορεί να υπάρχει υπερβολική κίνηση.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καλή μας διάθεση, την καλή παρέα και το ανοιχτό μας μυαλό για νέες εμπειρίες, νέες γεύσεις και νέους πολιτισμούς!

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Ζει στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γράφει για τη Θεσσαλονίκη. Thessaloniki Rules!

No Comments Yet

Comments are closed