Η ζωή της Audrey Hepburn γίνεται ταινία με τη Rooney Mara

Οι πρώτες πληροφορίες και μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή του icon μιας ολόκληρης εποχής

Έπειτα από δεκάδες ταινίες και έχοντας ταυτίσει το όνομά της με τη λέξη «κομψότητα», η Audrey Hepburn θα αποκτήσει τη δική της βιογραφική ταινία στη μεγάλη οθόνη. Όπως έχει αναφερθεί σε πολλά μέσα, η Rooney Mara θα αποτελέσει την ηθοποιό που θα “φορέσει” τα εμβληματικά παπούτσια και διαμάντια της Hepburn, ενώ θα αναλάβει και χρέη παραγωγού.

Από τις πληροφορίες που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές, πρόκειται για μια ταινία παραγωγής της Apple, τη σκηνοθεσία της οποίας θα αναλάβει ο director του Call Me by Your Name, Luca Guadagnino, και σενάριο ο εκτελεστικός παραγωγός της Vinyl, Michael Mitnick.

Παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίσημη έναρξη για την παραγωγή της ταινίας, το 2000 είχε γίνει άλλη μία απόπειρα για την καταγραφή της ζωής της Audrey Hepburn, στην τηλεοπτική ταινία The Audrey Hepburn Story. Πρωταγωνίστρια τότε ήταν η Jennifer Love Hewitt, με την Emmy Rossum και τη Sarah Hyland να αναλαμβάνουν το ρόλο της Hepburn σε μικρότερη ηλικία.

Στην κινηματογραφική ταινία για τη ζωή της Audrey Hepburn, τον ομώνυμο ρόλο θα αναλάβει η Rooney Mara, η οποία μέχρι στιγμής έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η πρώτη αφορούσε την ταινία The Girl With the Dragon Tattoo του 2011 και η δεύτερη το Carol του 2015.


Αξίζει να σημειωθεί πως η Hepburn ανήκει στους ηθοποιούς που έχουν λάβει τη διάκριση EGOT, που σημαίνει ότι έχει λάβει βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Το βραβείο της Ακαδημίας τον Ηθοποιών, το έλαβε για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Roman Holiday του 1953, ενώ άλλες εμβληματικές εμφανίσεις της στον κινηματογράφο βρίσκονται στο Breakfast at Tiffany’s, Ωραία μου Κυρία, Σαμπρίνα και Funny Face. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της και στο χώρο της μόδας, με τη βαθιά σύνδεσή της με τον Hubert de Givenchy, που σχεδίασε πολλά από τα κοστούμια στις ταινίες της και για τον οποίο έγινε μούσα του.

Η ηθοποιός, που πέθανε στην Ελβετία το 1993 σε ηλικία μόλις 63 ετών, είχε στρέψει το ενδιαφέρον της προς τη φιλανθρωπία. Στα τελευταία της χρόνια έγινε μάλιστα πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF, κερδίζοντας το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας το 1992 και κερδίζοντας μεταθανάτια το Ανθρωπιστικό Βραβείο, Jean Hersholt, την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed