Σωτήρης Δανέζης: «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις κάνες των όπλων»

Μίλησε για όσα έζησε στην Ουκρανία

«Την πρώτη μέρα που φτάσαμε στη Μαριούπολη πήγαμε στο σούπερ μάρκετ και γεμίσαμε το αυτοκίνητό μας με προμήθειες. Ο κόσμος στην πόλη πίστευε ότι το κακό δεν θα τους βρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Δανέζης.

Έκανε λόγο για έναν καταστροφικό πόλεμο και για πολύ δύσκολες και τραγικές καταστάσεις. Όντας ο ίδιος από τους πλέον έμπειρους πολεμικούς ανταποκριτές, περιγράφει την αντίδρασή του μόλις έφτασε στην Ουκρανία που ήθελε να πάρει αμέσως πολλές προμήθειες και να γεμίσει βενζίνη το αυτοκίνητο, προκαλώντας την απορία της Ουκρανής μεταφράστριας που συνόδευε την αποστολή. Αυτό είναι ενδεικτικό, όπως ο ίδιος λέει, πως οι κάτοικοι στην Ουκρανία πίστευαν ότι το κακό δεν θα τους βρει. Όμως, όπως ο ίδιος δηλώνει, «ήταν πασιφανές ότι τα σύννεφα του πολέμου ήταν πάνω από την πόλη». Μίλησε για την τακτική της πολιορκίας των Ρώσων που έχει σαν στόχο να εξουθενώσει τους αμυνόμενους. Αναφέρθηκε στο αίσθημα του κινδύνου και αν τον ένιωσε ενώ περιέγραψε και το ταξίδι του για την επιστροφή και πόσο μεγάλο ήταν το ρίσκο που πήραν. Μιλάει για το μπλόκο που συνάντησαν, για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν αλλά και για την τρομερή στιγμή που ενώ έδειχναν ότι όλα πάνε καλά, βρέθηκαν να τους σημαδεύουν σκοπευτές έτοιμοι να πυροβολήσουν. «Εκεί κρατάς την αναπνοή σου», «ήταν αρκετά δευτερόλεπτα που μπορούσε κανείς να κάνει διάφορες σκέψεις», δήλωσε ο Σωτήρης Δανέζης.

Συνέχισε, λέγοντας για την επιχείρηση απομάκρυνσης από τη Μαριούπολη και τους κινδύνους που αντιμετώπισαν και το πόσο φοβήθηκαν όταν είδαν τα ρωσικά άρματα να στρέφονται εναντίον τους. Δες αναλυτικά στο video:


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed