Μπέττυ Βακαλίδου: «Είναι καλύτερο να πεθαίνουν οι γονείς σου σε δυστύχημα ή να σε βασανίζουν;»

«Δεν τους δίνω κανένα ελαφρυντικό που μετά δεν με αποδέχτηκαν ποτέ» – «Στην Αμερική μου έβαλαν πιστόλι στην πλάτη και με παρέδωσαν στο αλλοδαπών»

Η Μπέττυ Βακαλίδου, είναι ένα πρόσωπο σταθμός για το ελληνικό σινεμά, για τους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και για πολλά ακόμα επιτεύγματα που έχει καταφέρει στην ζωή της.

Η ίδια βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 και μίλησε για τη σκληρότητα των γονιών και των αδελφών της ενώ μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πως όντας το μικρότερο αγόρι από τα πέντε παιδιά μιας οικογένειας από την Αλεξανδρούπολη που στα 14 το σκάει από το σπίτι που το κακοποιούσαν.

Ο αδελφός της την εντοπίζει και τη βάζει σε αναμορφωτήριο και τα βιώματά της την καθορίζουν και τη στιγματίζουν. Όπως διηγήθηκε στη Νάνσυ και τον Θανάση, έμαθε ότι η μητέρα της πέθανε πηγαίνοντας στα ΚΕΠ και ζητώντας πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Τον θάνατο του πατέρα της τον είχε πληροφορηθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα από τηλεφώνημα της μητέρας της: «Σαν να ξεριζώθηκε κάτι από μέσα μου. Είχα μείνει ορφανή από τα 15 μου. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα αν πεθάνουν οι δικοί σου άνθρωποι σε ομαδικό δυστύχημα ή αν είναι εν ζωή και δεν σε αποδέχονται, σε κακομεταχειρίζονται, σε βασανίζουν, σε εξαναγκάζουν να φύγεις από το σπίτι. Ελαφρυντικά θα τους έδινα τώρα για την παιδική μου ηλικία, αλλά δεν τους δίνω κανένα ελαφρυντικό που μετά δεν με αποδέχτηκαν ποτέ».

Συνέχισε λέγοντας: «Όταν έγινα τρανς ήταν η πιο δύσκολη περίοδος. Υπήρχε πολλή βία, φοβερά άσχημη αντίδραση από τον κόσμο, από τις κρατικές Αρχές, από την αστυνομία. Ακόμα και όταν έκανα τη διόρθωση φύλου. Βγήκα μπροστά στο ΑΚΟΕ γιατί έπρεπε να επιζήσουμε, το νομοσχέδιο τότε προέβλεπε ακόμα και εξορία στη Μακρόνησο. Η τρανς κοινότητα διαπίστωσα ότι ήταν πολύ αλλοτριωμένη, η πορνεία αλλοτριώνει πάρα πολύ εύκολα. Οι αντιστάσεις των παιδιών ήταν μικρές, τα περισσότερα ήμασταν από λαϊκές οικογένειες, οπότε η αλλοτρίωση έβρισκε έδαφος. Μου άφησε πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις. Είναι δυσάρεστο να κάνεις  αυτή την εργασία». Δες περισσότερα στα παρακάτω αποσπάσματα:Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed