Το σουηδικό  «The Crown» έρχεται στο Netflix, με πρωταγωνιστή τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ ́ Γουσταύου (Carl XVI Gustaf).

Προσωρινά έχει ονομαστεί «Monarki» και ο πρώτος κύκλος θα αποτελείται από έξι επεισόδια. Θα προβληθεί προς τα τέλη του χρόνου καθώς τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το περιοδικό Tatler. Από την πλευρά της η βασιλική οικογένεια έχει αποδοκιμάσει τη σειρά που γράφει η Σουηδέζα συγγραφέας και σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, Άσα Λαντζ.

«Η ιστορία του βασιλιά μας είναι διαφορετική. Δεν μεγάλωσε με την προσοχή του κόσμου στραμμένη πάνω του, αλλά η ζωή του είναι εξίσου δραματική και συναρπαστική. Και εντελώς άγνωστη σε πολλούς από εμάς», είπε η Λαντζ στο Variety. Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ ́ Γουσταύος ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 27 ετών, μετά τον θάνατο του παππού του. Ήταν μόλις επτά ετών όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα και στο παρελθόν είχε μιλήσει για το πόσο δύσκολα ήταν χωρίς την πατρική φιγούρα. Το 2010 το βιβλίο «The Reluctant Monarch» φέρνει στο φως την άγνωστη πλούσια ερωτική ζωή του με εκείνον να απαντά πως όλα«έγιναν πριν από πολλά χρόνια».

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και το καστ της σειράς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Η επικεφαλής στον τομέα του δράματος στο TV4 και το C More, το δίκτυο που ανέθεσε τη δημιουργία της σειράς, Josefine Tengblad, ανέφερε ότι πρόκειται για μία συναισθηματική υπόθεση. «Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ οπαδός της μοναρχίας, αλλά θυμάμαι ότι διάβασα τις πρώτες 6-7 σελίδες ενώ ήμουν στο αεροπλάνο. Καθώς διάβαζα αυτές τις σελίδες, άρχισα να κλαίω, γιατί ήταν τόσο δυνατό» είπε

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.