Μιμή Ντενίση: «Βλέπω στην “Χουριέτ” εμένα πρωτοσέλιδο και να γράφουν πως κάνουμε προπαγάνδα»

«Ο Μπουράκ Χακί μου είπε πως του είπαν πως δεν έπρεπε να παίξει σε μία ταινία ενάντια της Τουρκίας και εκείνος απάντησε πως είναι περήφανος για τη δουλειά αυτή»

Στην εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε καλεσμένη η Μιμιή Ντενίση και αναφέρθηκε στη διεθνή πορεία που ακολουθεί η ταινία της, “Σμύρνη μου Αγαπημένη” αλλά και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε αρχικά για την επιτυχημένη πορεία που είχε η ταινία στην Ευρώπη, θέλοντας να φτάσει ως τη στιγμή που προβλήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET), με τη βοήθεια του ΟΗΕ. «Όταν ξεκίνησαν τα ταξίδια, το πίστευα μόνο εγώ… πίστευα πως είναι ένα θέμα τόσο συγκλονιστικό που όπου και να παιχτεί, θα το δουν χίλιοι άνθρωποι και θα μιλήσουν για αυτό σε άλλους τρεις χιλιάδες. Στις προβολές είδα πως οι αντιδράσεις του κόσμου, είτε ήταν Έλληνες, είτε Βέλγοι, είτε Γάλλοι, ήταν ίδιες» είπε αρχικά.

Ωστόσο, στη συζήτηση, τέθηκε και το θέμα για το πώς υποδέχτηκε η Τουρκία την ταινία, με τη Ντενίση να αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Χουριέτ”, που έκανε λόγο για προπαγάνδα κατά της γείτονος χώρας. «Μία ημέρα πριν φύγω για Αμερική με ξυπνάνε το πρωί – νομίζω η Γερονικολού – και βλέπω στις ειδήσεις την εφημερίδα “Χουριέτ” με εμένα πρωτοσέλιδο και τους ηθοποιούς με μία ελληνική σημαία και να γράφουν πως κάνουμε προπαγάνδα. Πήρα τον Μπουράκ (Χακί) και μου είπε πως του είπαν πως δεν έπρεπε να παίξει σε μία ταινία ενάντια της Τουρκίας και εκείνος απάντησε πως είναι περήφανος για τη δουλειά αυτή».

Οι αντιδράσεις ωστόσο δεν ήταν ίδιες από τους Τούρκους πολίτες που ζούσαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς όπως διευκρίνισε η Μιμή Ντενίση, αυτοί που κατοικούσαν στο Βέλγιο θεώρησαν την ταινία αντικειμενική.


Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed