Μεγάλη νικήτρια της Eurovision η Ουκρανία -Στην όγδοη θέση η Ελλάδα

Η μεγάλη νίκη που χάρισε στην Ουκρανία το κοινό και η επιτυχία της Amanda – Τα 12άρια και το μεγάλο προβάδισμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 66ος διαγωνισμός της Eurovision, που ανέδειξε ως νικήτρια την Ουκρανία, που εκπροσωπήθηκε από τους Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania. Η νικήτρια χώρα κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 631 πόντους εκ των οποίων οι 192 προήλθαν από τις κριτικές επιτροπές και οι 439 από το κοινό της Ευρώπης και της Αυστραλίας.

Η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει την όγδοη θέση συγκεντρώνοντας 215 πόντους, λαμβάνοντας 158 πόντους από τις κριτικές επιτροπές και άλλους 57 από τον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Amanda κατάφερε να κερδίσει έξι 12αρια από τις κριτικές επιτροπές. Συγκεκριμένα επιβραβεύτηκε με το απόλυτο από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ελβετία και τη Δανία.

https://www.youtube.com/watch?v=BWeT0nJpB3Y

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

Δες αποσπάσματα από τη βραδιά στο παρακάτω video:

 


 


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed