Μάγια Τσόκλη: «Βρίσκω αφελές αυτό που λένε ότι για να υιοθετήσεις φτάνει η αγάπη. Δεν είναι απλά τα πράγματα»

«Είναι άλλο να γεννήσεις και άλλο να το πάρεις, ειδικά όταν δεν είναι μωράκι»

Στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε καλεσμένη η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, που με αφορμή τις αλλεπάλληλες κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υιοθεσίας μια και πριν 13 χρόνια η ίδια υιοθέτησε το γιο της.

Η δημοσιογράφος, αναφορικά με όσα έχουν γνωστοποιηθεί για την “Κιβωτό του Κόσμου” θέλησε να τονίσει πως δεν κακοποιούνται όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε δομές αλλά κάποια έχουν σταθεί τυχερά που βρίσκονται σε αυτές. «Δεν είναι όλα τα παιδιά που κακοποιούνται, είναι και κάποια που είναι τυχερά που βρέθηκαν σε ένα ίδρυμα, δεν μπορούν να μπαίνουν όλα σε ένα σάκο. Πραγματικά θέλω να τελειώνουν αυτές οι δίκες για να βγάλουμε και τα συμπεράσματά μας, γιατί ακούγονται πολλά αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Υπάρχει ένας πυροβολισμός από πληροφορίες που δεν πιστεύω ότι είναι όλες αληθινές».

Δεδομένης της δικής της εμπειρίας με την υιοθεσία, η Μάγια Τσόκλη επεσήμανε πως εν τέλει η αγάπη προς ένα παιδί δεν αποτελεί το μόνο χαρακτηριστικό που χρειάζεται. «Τώρα για την επιθυμία και της υπουργού, να φύγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, βεβαίως, αλλά εγώ θα πρόσθετα με τη δική μου την εμπειρία ότι δεν φτάνει αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει από πίσω και μια ολόκληρη οργάνωση που να υποστηρίζει αυτούς τους γονείς και τα παιδιά. Δεν είναι απλό πράγμα να υιοθετήσεις και να γίνεις ανάδοχος, είναι άλλο να γεννήσεις και άλλο να το πάρεις, ειδικά όταν δεν είναι μωράκι. Όταν έχει κάποια τραύματα στη ζωή του. Είναι παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη» είπε αρχικά και συνέχισε.

«Βρίσκω λίγο αφελές αυτό που λένε ότι για να υιοθετήσεις φτάνει η αγάπη. Η αγάπη φτάνει αλλά θέλεις υποστήριξη, θέλεις γνώση, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ υιοθέτησα τον γιο μου όταν ήταν 3 χρονών. Ήταν ήδη μεγάλος, αυτό λένε και οι ψυχολόγοι. Με δυσκόλεψε πολύ, τώρα δε που ο Νικόλας είναι και έφηβος και είμαστε στις φούριες μας. Ευτυχώς είναι ένα καλό παιδί με πολλές επιτυχίες στα κορίτσια, οπότε περιμένουμε να περάσει κι αυτό».

Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος απάντησε στο αν αισθάνθηκε ποτέ ορφανή, δεδομένου ότι έχασε τη μητέρα της σε μικρή ηλικία και μετακόμισε στην Αθήνα από το Παρίσι. «Δεν αισθάνθηκα ποτέ ορφανή. Ήμουν μικρή, η μητέρα μου πέθανε στο Παρίσι, ο πατέρας μου με έστειλε κατευθείαν στην Αθήνα, στη θεία Ελένη, η οποία έγινε μετά και η μητέρα μου. Θυμάμαι πως ήμασταν σε μια πολυκατοικία στην οδό Ασκληπιού και από πάνω έμενα μια πιτσιρίκα με την οποία κάναμε παρέα και έμενε με τους γονείς και την γιαγιά της. Μου έχει μείνει αξέχαστο, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος της μητέρας μου, ήρθε αυτή η γυναίκα και με έπιασε και μου είπε “αχ καημένο ορφανό”. Αισθανόμουν ότι δεν απευθυνόταν σε μένα γιατί δεν αισθανόμουν ποτέ καημένο ορφανό» δήλωσε χαρακτηριστικά.


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed