Ιβάν Σβιτάιλο: «Παρακολουθώ το ζήτημα του πολέμου από το 2005. Ξεκίνησε να δημιουργείται ένας διχασμός»

«Εγώ έχω και ουκρανικό και ρώσικο και ελληνικό αίμα»

Στην εκπομπή “Γεια σου” βρέθηκε καλεσμένος ο Ιβάν Σβιτάιλο και μίλησε στην Μαρία Μπακοδήμου για τον πόλεμο που συμβαίνει ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και χορευτής εξήγησε ότι γεννήθηκε στη Γιάλτα της Κριμαίας, όπου έμεινε μέχρι τα 10 του χρόνια και τόνισε πως «Ο ελληνικός πολιτισμός ξεκινά εκεί από το 6ο αιώνα π.Χ. Όλες οι παραλιακές πόλεις της Κριμαίας έχουν ελληνικές ονομασίες. Έχω θείου, η γιαγιά μου είναι ακόμα εκεί. Πρόλαβα μέχρι και σχολείο να πάω» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο ζήτημα του πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Σβιτάιλο δήλωσε πως «Στην Κριμαία είναι ήσυχα, στα βόρεια συμβαίνουν τα δυσάρεστα και τα τραγικά. Αναγκαστικά, επειδή η καταγωγή μου είναι τέτοια, παρακολουθώ το ζήτημα από το 2005. Ξεκίνησε να δημιουργείται ένας διχασμός με αποκορύφωμα ένα πραξικόπημα που έγινε στο Κίεβο, το 2014. Βλέπεις πόσο μεγάλα συμφέροντα συγκρούονται γιατί αποκλείεται να είναι ένας διχασμός των λαών».

Κατέληξε μάλιστα επισημαίνοντας πως «Εγώ έχω και ουκρανικό και ρώσικο και ελληνικό αίμα. Οπότε τι να χωρίσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Και πώς να χωρίσεις το 70% μιας χώρας, που έτσι είναι».


 


 


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed