Γιάννης Τσορτέκης για Maestro: «Με αυτή την σκηνή κατάλαβα την αποκρουστική ησυχία που συμβαίνει στην κοινωνία σε περιστατικά βίας»

«Ο Χριστόφορος επιλέγει να δείξει αυτή τη “δυσοσμία” του Χαράλαμπου και όχι άπλα να ρίχνει ένα χαστουκάκι»

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου κύκλου του “Maestro“, ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και σχολίασε την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική και τις βίαιες σκηνές που έχει γυρίσει λόγω της σειράς του Mega.

Αρχικά ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στο λόγο που φορά το μπουφάν του σε κάθε συνέντευξη που παραχωρεί λέγοντας ότι «Το μπουφάν θα είναι πάντα αυτό το μπουφάν, γιατί εξυπηρετεί αυτή την συνθήκη. Το κράνος και η μηχανή είναι αισθητική επιλογή, γιατί βοηθάει να μην τρελαίνομαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην κίνηση. Ήμουν ατίθασο νιάτο. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νέο Ψυχικό, δεν απαγόρευε ποτέ το να συχνάζω στα Εξάρχεια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή».

Ο Τσορτέκης αναφέρθηκε και στο επάγγελμά του λέγοντας ότι δε θεωρεί τον εαυτό του ηθοποιό. «Δεν είμαι ηθοποιός. Δεν το έχω σαν συνείδηση. Από τη στιγμή που δεν αμειβόμουν σε επίπεδο επιβίωσης από το θέατρο, δεν μπορούσα να λέγομαι ηθοποιός». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε πως θεωρεί μια συγκυρία τη συμμετοχή του στο “Maestro” ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την ενσάρκωση του βίαιου Χαράλαμπου. «Το να παίζεις σε σειρά στην τηλεόραση είναι μία συγκυρία, όπως προέκυψε και το Maestro με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο “Χαράλαμπος” είναι μία «σχέση» που αναγκαστικά πρέπει να συναναστραφώ. Ήταν κοπιαστικό γιατί έψαχνα απεγνωσμένα να βρω ένα καλό του στοιχείο. Το μόνο που μπορώ να κλέψω από τον Χαράλαμπο και να νιώσω λίγο ανθρώπινα μαζί του, είναι κάποιες στιγμές μοναξιάς του» επεσήμανε ο ηθοποιός.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τσορτέκης αναφέρθηκε στη σκηνή που “χτυπούσε” τον τηλεοπτικό του γιο λέγοντας ότι «η σκηνή που χτυπάω τον τηλεοπτικό μου γιο ήταν πολύ έντονη για όλους. Δεν ήταν μία σκηνή που μπορούσε κάποιος να γίνει μάρτυρας έτσι απρόβλεπτα. Με αυτή την σκηνή κατάλαβα την αποκρουστική ησυχία που συμβαίνει στην κοινωνία σε περιστατικά βίας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει βρεθεί μπροστά σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αλλά δεν μπόρεσε να παρέμβει. «Έχω γίνει μάρτυρας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο δρόμο. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ακυρώθηκα από την βιαιότητα του πράγματος. Δεν έχω να διδάξω εγώ κάτι στα παιδιά μου, άλλα να διδαχτώ από εκείνα ό,τι έχασα προσπαθώντας να το παίξω ενήλικας».

Τέλος, και αναφορικά με τα μηνύματα που περνά η σειρά, ο Γιάννης Τσορτέκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν με αφορά η προσωπική ζωή του καθενός και η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την δική μου ζωή. Ο Χριστόφορος επιλέγει να δείξει αυτή τη «δυσοσμία» του Χαράλαμπου και όχι άπλα να ρίχνει ένα χαστουκάκι. Επειδή ο δάσκαλος στο σχολείο με έδερνε με τη βέργα, αυτό πρέπει να αναπαράγω εγώ;»


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed