Με μια κίνηση καλής θέλησης στηρίζει η Ελληνίδα σχεδιάστρια την μείωση του πλαστικού στην χώρα μας.

Την προσπάθεια για μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στη χώρα μας στηρίζει η Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη με την διάθεση 3.5 εκατομμυρίων πάνινων τσαντών. Μια προσπάθεια που αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα υλοποιήσει άμεσα ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

Στις πάνινες τσάντες που πρόκειται να διανεμηθούν το προσεχές διάστημα, στα 3.5 εκατομμύρια σπίτια σε όλη την χώρας, θα αξιοποιηθεί το σχέδιο που είχε δημιουργήσει το 2018 η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη. Οι τσάντες αυτές, με ζωγραφισμένα ψάρια με σώματα καλυμμένα από πλαστικές σακούλες, συμβάλλουν στην περιβαλλοντική συνείδηση, σε μια προσπάθεια να καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας.

Η Σίλια Κριθαριώτη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, ενημερώθηκε για το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιήσει ο ΕΟΑΝ και δέχτηκε ευχαριστίες για την ενεργό προσφορά της, στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε στο ιστορικό ατελιέ της Ελληνίδας σχεδιάστριας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, η διοίκηση του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης),  κ. Νίκος Χιωτάκης και κ. Γιάννης Σιδέρης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου για τη διαχείριση αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος.

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους