Οι στιλιστικοί κανόνες της βασιλικής οικογένειας

Το βάθος του ντεκολτέ, τα χρώματα στα νύχια, τα καπέλα, το καλσόν και το παλτό που δεν βγαίνει δημόσια

Η ζωή τους είναι γεμάτη αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς, ακόμα κι αν αυτό αφορά την εμφάνισή τους. Η Βασιλική Οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους απαράβατους κανόνες που αφορούν τόσο το ντύσιμο αλλά και την ομορφιά.

Η Πριγκίπισσα Diana ήταν η πρώτη και ίσως η μοναδική που έσπασε αυτούς τους κανόνες βάφοντας τα νύχια της σε έντονο κόκκινο, κάτι που απαγορεύεται ρητά. Δεν είναι τυχαίο, ότι ειδικά σε επίσημες εμφανίσεις επιτρέπονται τα φυσικά και γήινα χρώματα που άλλωστε βλέπουμε συχνά στην Kate. Όσο για την Βασίλισσα, όσες φορές δεν φοράει γάντια βλέπουμε μια εντελώς φυσική απόχρωση στα νύχια της.

Σε αντίθεση με τα νύχια, δεν ισχύει το ίδιο για τα ρούχα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει την Βασίλισσα Ελισάβετ με έντονες αποχρώσεις. Αν πίστευες, όμως, ότι ο λόγος που τα φοράει είναι για να κάνει εντύπωση επειδή είναι η Βασίλισσα, λάθος! Φοράει έντονα χρώματα για να ξεχωρίζει στο πλήθος κι αυτό αποτελεί επίσης απαράβατο στιλιστικό κανόνα.

Το ανοιχτό ντεκολτέ είναι απαγορευτικό για την Βασιλική Οικογένεια καθώς μπορεί να δημιουργηθεί σκάνδαλο ακόμα και με το πιο μικρό ντεκολτέ. Όμως, υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Τις αποκαλούν τσάντες ντεκολτέ και σίγουρα έχεις δει την Diana να λανσάρει αυτή την τάση. Πρόκειται για ένα μικρό τετράγωνο clutch που σύμφωνα με την εκμάθηση καλών τρόπων του παλατιού, η Πριγκίπισσα το κρατάει κοντά στο στήθος της κατά την διάρκεια που μπαίνει ή βγαίνει στο αμάξι, ακόμα και όταν σκύβει ώστε να μην υπάρχει «ατύχημα» που θα φωτογραφηθεί.

Το καλσόν είναι απαραίτητο αλλά όχι αναγκαστικό. Λόξα της Βασίλισσας είναι να φοράνε όλα τα γυναικεία μέλη της οικογένεια καλσόν ακόμα και στο χρώμα του δέρματος όταν πρόκειται να την συναντήσουν δημόσια ή και μη.

Αν είσαι λίγο περισσότερο παρατηρητικός θα δεις ότι το παλτό δεν βγαίνει ποτέ δημόσια καθώς θεωρείται άκομψη κίνηση για μια Πριγκίπισσα και Δούκισσα. Μεταξύ άλλων, το Βασιλικό πρωτόκολλο λέει πως κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να έχει μαζί του πάντα κατά την διάρκεια της περιοδείας ένα μαύρο ένδυμα σε περίπτωση που πεθάνει κάποιο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. Η μοναδική που για ακόμα μια φορά έσπασε το πρωτόκολλο ήταν η Diana, όταν εμφανίστηκε σε πάρτι του Vanity Fair με μαύρο φόρεμα την ίδια μέρα που ο Charles αποκάλυψε την παράνομη σχέση του με την Camilla. Αργότερα το φόρεμα ονομάστηκε χάρη στην πριγκίπισσα «Το φόρεμα της εκδίκησης».

Όσο για τα αξεσουάρ, το μοναδικό που μας τραβάει την προσοχή και βρίσκεται ψηλά στην λίστα των Βασιλικών πρωτόκολλων, είναι η τιάρα, ή αλλιώς το στέμμα, το οποίο δεν φοριέται ποτέ από μικρές κυρίες παρά μόνο από πριγκίπισσες και Βασίλισσες παντρεμένες, καθώς δηλώνει status και δεν κοσμεί απλά την υπόλοιπη ένδυση.

Από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά traditions είναι το καπέλο σε δημόσιες εμφανίσεις. Αυτό ξεκίνησε από την Βασίλισσα Ελισάβετ όταν ήταν νέα και το τότε πρωτόκολλο δεν επέτρεπε τις δημόσιες εμφανίσεις που φαίνεται το κεφάλι. Έτσι έμεινε στην Αγγλική παράδοση και μέχρι και σήμερα θα δεις σε πολλές περιστάσεις τα Βασιλικά μέλη να φορούν καπέλο.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed