Τα revolution idols στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

Από τη σειρά Tribute to the idol του ergon Mykonos

Τα revolution idols της σειράς Tribute to the Idol που έγιναν viral στα social media  και σχεδιάστηκαν με την αφορμή της επετείου από τα 200 χρόνια της ίδρυσης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους θα βρίσκονται από αυτό το καλοκαίρι στο τρακόσιων ετών αρχοντικό της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Ο απόγονος της οικογένειας Μπούμπουλη επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να φιλοξενήσει στο πωλητήριο του Μουσείου τα δύο είδωλα από την σειρά Tribute to the idol καθώς και το κερί 1821 από την οικολογική σειρά με τα κεριά της ‘ergon Mykonos.

Με βασική φόρμα το κυκλαδικό ειδώλιο, το Tribute to the idol είναι μια σειρά από t-shirts που απεικονίζουν σύγχρονα, αγαπημένα είδωλα. Στη διαχρονική αξία του λατρευτικού ειδωλίου των Κυκλάδων καθρεφτίζεται η μοναδική αξία κάθε σύγχρονου ιστορικού και καλλιτεχνικού ειδώλου.

Η έντονη προσωπικότητα της Μπουμπουλίνας και η συναρπαστική φιγούρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αναδεικνύονται μέσα από τη σειρά Tribute to the idol. Δύο ήρωες που ενέπνευσαν μια ολόκληρη επανάσταση, που έδωσαν δύναμη και αυτοπεποίθηση και ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο αγώνα.

Ο παραλληλισμός μεταξύ του ενός και μοναδικού κυκλαδικού ειδώλου που ταυτίζεται με τους δύο ήρωες αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Η Μπουμπουλίνα ήταν μια γυναίκα με έντονη προσωπική ζωή, πάθος, τόλμη, με δύο γάμους, έξι παιδιά και θρυλικούς δεσμούς. Μια γυναίκα που θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα για την ελευθερία, δίνοντας όλη της την περιούσια– για να στηρίξει την Επανάσταση.

Η προσωπικότητά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι το απόλυτο επαναστατικό είδωλο και δίκαια καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις μεγάλες επαναστατικές φιγούρες του 19ου αιώνα. Η εκτόξευση της στρατιωτικής του πορείας και η εξέλιξή του από «κλέφτης» σε οργανική φιγούρα της ελληνικής επανάστασης με την μύησή του στην Φιλική Εταιρία δικαίως τον τοποθετούν ως μέγα ηγέτη παγκόσμιας κλίμακας.

Μια επίσκεψη στο μοναδικό αρχοντικό με το σκαλιστό ξυλόγλυπτο ταβάνι θα σας δώσει όλη την πληροφορία για αυτή την συναρπαστική γυναίκα και θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε και τα μοναδικά Revolution idols.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed