Ξέρεις τι είναι η νέα τεχνολογία βαφής Foam-Dyed Denim;

Η Wrangler έχει την απάντηση (βοηθά και το περιβάλλον)

Πριν όμως σου δώσω την απάντηση για ένα νέο καινοτόμο τρόπο βαφής denim υφασμάτων, θα σου δώσω μερικές πληροφορίες για το πως βάφονται τέτοιου είδους υφάσματα μέχρι και σήμερα.

To denim δημιουργείται όταν οι βαμμένες με τεχνολογία indigo ίνες, υφανθούν μεταξύ φυσικών, λευκών ινών και δημιουργούν το γνωστό σε όλους μας μπλε χρώμα. Οι συμβατικές διαδικασίες βαφής καταναλώνουν πολλή ενέργεια και νερό και δημιουργούν μεγάλο όγκο λυμάτων.

Η τεχνολογία Indigood αποτελεί την υπόσχεση της Wrangler να ανακαλύψει και να εφαρμόσει στην αλυσίδα παραγωγής τους πιο βιώσιμους τρόπους βαφής του denim, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί απάντηση στην κλιματική αλλαγή, αφού εστιάζει στην ανούσια σπατάλη ενέργειας και νερού! Δουλεύουν τεχνικές βασισμένες σε πρωτοποριακές καινοτομίες, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους κατασκευάζονται με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση νερού και ενέργειας.

Τελευταία καινοτομία της IndigoodTM αποτελεί μία τεχνική βαφής με αφρό. Αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα της να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία, η Wrangler παρείχε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας χρηματοδότηση και τεχνολογική καθοδήγηση για την ανάπτυξη της καινοτομίας αυτής. Η Wrangler λοιπόν θα είναι το πρώτο brand που χρησιμοποιεί την τεχνική με τον αφρό στα denim της και θα λανσάρει την πρώτη mini συλλογή το καλοκαίρι.

Η βαφή με αφρό αλλάζει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο η indigo απόχρωση εφαρμόζεται στις ίνες κατά την παραγωγή του denim. Η διαδικασία χρησιμοποιεί αφρό για να μεταφέρει τη βαφή στις ίνες, αντικαθιστώντας πλήρως τις παραδοσιακές δεξαμενές νερού και τις χημικές προσμίξεις των συμβατικών βαφών denim. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί τον πιο βιώσιμο τρόπο βαφής του denim.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι με την νέα Foam – Dyed τεχνολογία τα λύματα ουσιαστικά εξαλείφονται κατά 60% και υπάρχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από τις συμβατικές βαφές denim
καθώς και περισσότερο από 60% μείωση των αποβλήτων (τοξικών και μη).

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.