Έλενα Κουγιανού: Ο Utopia κόσμος των κοσμημάτων της

Τα κοσμήματα που φοράμε το φετινό καλοκαίρι

Εμπνευσμένη άλλοτε από καλλιτεχνικά κινήματα του παρελθόντος όπως είναι το Art Deco και η Art Nouveau εποχή, η Έλενα Κουγιανού δημιουργεί μοντέρνα, θηλυκά κοσμήματα που τα χαρακτηρίζουν ο όγκος, οι συνδυασμοί ακατέργαστων πετρών και η διαχρονικότητα.

Ανάμεσα τους, jade, vintage πέρλες και αμέθυστοι που δένουν με μεταλλικές δαντέλες και φτερά.

Με εφόδιο το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες, επόμενη στάση της ήταν το St Martins College of Art του Λονδίνου, όπως και σεμινάρια στο F.I.T της Νέας Υόρκης όπου και την οδήγησαν στον τελικό προορισμό της που είναι το κόσμημα. Με πάθος για τα ταξίδια και την ζωή στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί χειροποίητα κομμάτια που το κάθε ένα έχει να πει την δικιά του ιστορία.

Η τελευταία συλλογή κοσμημάτων  «Celia Magna» ξεκίνησε από την συλλογή από βεντάλιες που μαζεύει από κάθε της ταξίδι η Έλενα και εξελίχθηκε σε ένα σχέδιο /μοτίφ που στην συνέχεια πήρε διαφορετικές φόρμες τόσο σε σκουλαρίκια, δαχτυλίδια ή κρεμαστά.  Δαντελένιες βεντάλιες από την Πορτογαλία, μεταξωτές από την Ισπανία και από bamboo από την Ινδονησία λειτούργησαν σαν κινητήρια δύναμη για την αρχή της σειράς και στη συνέχεια μελετώντας αρχεία από vintage βεντάλιες από τα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου, ολοκληρώθηκε η συλλογή.

Χαρακτηριστικά είναι τα σκουλαρίκια Lydia που έχουν το σχήμα της βεντάλιας και συνδυάζονται με πέτρες όπως mother of pearl, αβεντουρίνη, και χρυσοπράσιο και μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας.

Δες περισσότερες δημιουργίες της:

Έλενα Κουγιανού

OYTOΠΙΑ

Σκουφά 26, Κολωνάκι

www.elenakougianou.com

Follow: @elenakougianoujewels

+30 210-3612179

ΙΡΙΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ
ΙΡΙΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

STYLE EDITOR

Η fashion expert γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι είναι στη μόδα τώρα και έχει παρακολουθήσει show του οίκου Gucci με θέα το καρέ της Anna Wintour.

No Comments Yet

Comments are closed