Alexander McQueen: Όσα ξεχώρισαν στο fashion show του οίκου

Πώς η συνειδητοποίηση του μεγαλείου της φύσης μπροστά στον άνθρωπο έφερε τα νέα σχέδια που είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου -και γιατί δεν επιλέχτηκε το Παρίσι

Την επιστροφή στις πασαρέλες γιορτάζει η Sarah Burton που παρουσίασε το πρώτο της catwalk μετά την πανδημία σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, στο Tobacco Dock. Η λεπτομέρεια έκανε την διαφορά αλλά και τα μηνύματα που επέλεξε η σχεδιάστρια να περάσει μέσα από το catwalk της. Την αποτύπωση όλων έκανε η έμπειρη κριτικός της βρετανικής Vogue, Anders Christian Madsen με μεγάλη επιτυχία.

Όσο υπήρχε η καραντίνα στο Λονδίνο, η Burton κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την πόλη, ανακαλύπτοντας τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της, αυτές που κάποτε ερωτεύτηκε και ο ίδιος ο Alexander McQueen. Οι δύο τελευταίες της κολεξιόν δημιουργήθηκαν γύρω από ιδέες που εξυμνούν το Λονδίνο, και η καρδιά της πόλης έγινε η έμπνευση της. Κάπως έτσι τελικά δεν επέστρεψε ποτέ στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο δουλεύοντας στο Λονδίνο. Ο οίκος γεννήθηκε εδώ, εδώ είναι το στούντιό μας. Εδώ δουλεύουμε και ζούμε. Γι’ αυτό και ήθελα να παραμείνουμε εδώ», είπε μετά το σόου. Όταν είμαστε στο στούντιο, βλέπουμε από κάτω όλο τον ουρανό». Αναφερόμενη στα μεγάλα παράθυρα των ατελιέ της είπε: «Ο ουρανός μπορεί να είναι ήρεμος, όμορφος, συννεφιασμένος, φοβιστικός ή επικίνδυνος. Ήθελα κάπως να το εκφράσουμε αυτό στη συλλογή, να δείξουμε πως δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε τα πάντα. Είμαστε μέρος της φύσης και πρέπει να το σεβαστούμε».

Η παραπάνω ιδέα και η συνειδητοποίηση του μεγαλείου της φύσης μπροστά στον άνθρωπο, οδήγησε τη Burton στη δημιουργία μουντών μοτίβων πάνω σε couture-inspired δημιουργίες, οι οποίες έμοιαζαν σαν να είχαν μόλις ξεσηκωθεί από κάποιον άνεμο.

«Αποτυπώνουν όλα όσα βιώνουμε. Υπάρχουν στιγμές ηλιόλουστες και στιγμές ταραχής. Πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε και όχι να κρυβόμαστε. Η καραντίνα μας έμαθε πολλά, και δεν νομίζω πως τα πράγματα είναι πια τα ίδια. Εμείς πάντως, σχεδιάσαμε αυτή τη συλλογή με έναν πιο παράδοξο τρόπο».

Το casting για την πασαρέλα της συλλογής έγινε με γνώμονα το diversity και ήταν πιο ισχυρό από ποτέ. Με πρωταγωνίστρια την εντυπωσιακή Naomi Campbell, τα μοντέλα που περπάτησαν την πασαρέλα για το σόου κλήθηκαν να δημιουργήσουν βαθύτερες συνδέσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Burton. «Ήρθαμε πιο κοντά στον άνθρωπο. Είμαστε μια κοινότητα γυναικών και σχεδίασα ρούχα για ανθρώπους και όχι για μοντέλα».

Όσον αφορά τις μελλοντικές κινήσεις του οίκου στο πρόγραμμα των εβδομάδων μόδας, η Burton σχολίασε πως απολαμβάνει να κάνει τα πράγματα με τον δικό της ρυθμό λέγοντας: «Φέτος, τα πράγματα για εμάς ήταν λίγο διαφορετικά, κινηθήκαμε στους δικούς μας ρυθμούς, χωρίς να μπούμε σε καλούπια. Όλο αυτό με έκανε να εκτιμήσω όσο τίποτα τη δουλειά που γίνεται στο στούντιο: πόσο σκληρά εργάζονται όλοι και τι σημαίνει αυτό».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed