Τα 7 κοινά της Emily in Paris με την Carrie Bradshaw

Κι όμως, δεν είναι μόνο η αγάπη για τη μόδα

Κάθε φορά που βλέπουμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, όπως το Sex and The City, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι οι πρωταγωνιστές θα ακολουθούνται από το «στίγμα» αυτό.  Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον Darren Star, καθώς το Emily in Paris για κάποιους μυρίζει Sex and the City από χιλιόμετρα, κι αν όχι, είναι σίγουρα ένα οικείο σενάριο.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθήσαμε το Emily in Paris του Netflix με προσήλωση, ωστόσο κάνουμε πολλές συγκρίσεις χωρίς απαραίτητα να θεωρούμε ότι είναι αντιγραφή του Sex and the City. Απλώς σε μία άλλη ζωή, η Emily Cooper θα μπορούσε να είναι η ανανεωμένη εκδοχή της Carrie Bradshaw -ακόμα και η κόρη της. Διάβασε παρακάτω γιατί υποστηρίζουμε την άποψη αυτή:

1. Νέα, όμορφη Αμερικανίδα φτάνει στο Παρίσι
Μια φορά κι έναν καιρό, η Carrie ακολούθησε τον Petrovsky στη γαλλική πρωτεύουσα. Ευτυχώς η Emily που μετακόμισε εκεί, τα πήγε καλύτερα.

2. Η μαγειρική δεν είναι το φόρτε τους
Στο σύμπαν του Darren Star οι γυναίκες είναι κάπως απομακρυσμένες από τη μαγειρική. Λογικό γιατί οι ρυθμοί της πόλης δεν το επιτρέπουν. Η Carrie χρησιμοποιεί το φούρνο της ως αποθηκευτικό χώρο, η δε Emily δεν μπορεί να φτιάξει ούτε μια σωστή ομελέτα. Μπορεί στο Sex and the City να μας έμοιαζε κάπως λογικό, αυτή τη φορά όμως είναι σίγουρη γροθιά στα στερεότυπα της καλής νοικοκυράς.

3. Ψώνια και πάλι ψώνια
Εύκολα παρατηρεί κανείς πόσο μη ρεαλιστικές συνήθειες στο shopping έχει και η Emily, όπως και η Carrie τότε.. Σε καμία περίπτωση μία 30χρονη υπεύθυνη μάρκετινγκ ή αρθρογράφος σε στήλη εφημερίδας δε μπορεί να αγοράσει τόση ποσότητα Chanel. Σε κανένα σύμπαν, σε καμία πόλη και πόσο μάλλον στην εποχή που τώρα διανύουμε.

5. Δε χρησιμοποιούν το μετρό
Η Emily στα πρώτα κιόλας επεισόδια παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να μπει στο μετρό μία φορά και χάθηκε. Το ίδιο και η Carrie που είναι άπειρες οι σκηνές που την βλέπουμε να μπαίνει σε ταξί. Είναι υπερβολικά περίεργο να μένεις σε μια τόσο μεγάλη πόλη όπως το Παρίσι ή η Νέα Υόρκη και να μην μπαίνεις στο μετρό, μέσο που χρησιμοποιεί κάθε πολίτης που πάει στην δουλειά του έστω και μια φορά.

6. Τρομακτικά σκηνικά με φόντο την εβδομάδα μόδας
Η Carrie τότε έπεσε στην πασαρέλα, ενώ η Emily έγινε «θύμα» πρωτοποριακών σχεδιαστών που την ψέκασαν με μπογιά στο πλαίσιο διαφημιστικού τεχνάσματος. Και οι δύο, δεν πέρασαν καλά προφανώς.

7. Και οι δύο βρέθηκαν για ένα βράδυ με έναν πολύ μικρότερο σε ηλικία άντρα
Η Emily το τερμάτισε, καθώς έκανε σεξ με τον 17χρονο αδερφό της Camille – χωρίς να το γνωρίζει βέβαια. Από την πλευρά της η Carrie, είχε κοιμηθεί με έναν μικρότερό της άντρα κάτι που δεν ξαναείδαμε στη σειρά από τότε.

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed