Ο Will Smith παραιτείται από την Ακαδημία των Όσκαρ μετά το περιστατικό με το χαστούκι

«Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να κάνω τη δουλειά για να διασφαλίσω ότι δε θα επιτρέψω ποτέ ξανά στη βία να ξεπεράσει τη λογική»

Please select a featured image for your post

Η πιο σοκαριστική και ταυτόχρονα χαρακτηριστική στιγμή της 94ης Τελετής των Όσκαρ, ήταν το χαστούκι του Will Smith προς τον Chris Rock, έπειτα από ένα άκομψο αστείο που έκανε προς τη σύζυγο του πρώτου, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Αν και ο Smith παρέλαβε στη συνέχεια το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία King Richard, λίγες ώρες αργότερα έκανε μία απολογητική δημοσίευση στο Instagram ενώ η Ακαδημία δήλωσε πως θα ξεκινήσει πλήρη έρευνα για την πράξη του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ανακοίνωση του ηθοποιού, μέσω της οποίας παραιτείται από την Ακαδημία.

Ο 53χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε επίσημα την παραίτησή του από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών την Παρασκευή 1η Απριλίου. «Ο κατάλογος όσων έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους τους παρευρισκόμενους και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι», είπε ο Smith σε δήλωση που δόθηκε στο Entertainment Weekly. «Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Είμαι συντετριμμένος. Θέλω να εστιάσω ξανά σε αυτούς που αξίζουν προσοχή για τα επιτεύγματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να επιστρέψει στην απίστευτη δουλειά που κάνει για να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα και την τέχνη στον κινηματογράφο».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο οσκαρικός ηθοποιός αφού χαρακτηρίσει τις ενέργειές του «σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες», επισημαίνει ότι θα δεχτεί την πειθαρχική ακρόαση από την Ακαδημία και ότι «θα αποδεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Will Smith τονίζει: «Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να κάνω τη δουλειά για να διασφαλίσω ότι δε θα επιτρέψω ποτέ ξανά στη βία να ξεπεράσει τη λογική».

Σε απάντησή του, ο πρόεδρος της AMPAS David Rubin είπε: «Λάβαμε και αποδεχτήκαμε την άμεση παραίτηση του κ. Will Smith από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε με τις πειθαρχικές μας διαδικασίες εναντίον του κ. Smith για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας της Ακαδημίας, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μας στις 18 Απριλίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός και η Ακαδημία έχουν τυλιχτεί σε μία διαμάχη με σειρά ανακοινώσεων από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, με τον Smith να ζητά συγγνώμη από την Ακαδημία κατά το νικητήριο λόγο του, τον Chris Rock να επισημαίνει ότι δε θα ασκήσει ποινικές διώξεις και την Ακαδημία να δηλώνει το πρωί της Δευτέρας ότι «δε συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed