Η ταινία “Elvis” στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατάφερε να πάρει ο Austin Butler και πραγματεύεται τη ζωή του βασιλιά της Rock n’ Roll, έχει επαναφέρει και πάλι τις συζητήσεις για την ιδιωτική ζωή του Elvis Presley. Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για τη ζωή και τη σχέση του με ανήλικες γυναίκες και άλλα αναφέρονται στον περίγυρό του και τον χειριστικό του μάνατζερ, Tom Parker, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Tom Hanks.

Το βιβλίο «Colonel Tom Parker: The Curious Life of Elvis Presley’s Eccentric Manager» του James L. Dickerson, που χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία, είναι άκρως αποκαλυπτικό για το χειριστικό τρόπο που λειτουργούσε ο “Συνταγματάρχης” Tom Parker. Θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο στη ζωή του Presley και να μην επηρεάζεται από τις θαυμάστριες, ουσιαστικά τον ανάγκασε να παντρευτεί με την Priscilla Bolie, με την οποία είχε πρωτογνωριστεί όταν η κοπέλα ήταν 14 χρονών. Αν και 10 χρόνια μεγαλύτερος και παρόλο που έβλεπε και άλλες γυναίκες εκείνη την περίοδο, ο Presley χειραγωγήθηκε από τον Parker, ώστε να προχωρήσει σε αυτόν το γάμο.

Η χειριστική και σκοτεινή συμπεριφορά του δεν ξεκίνησε σε αυτό το σημείο όμως. Το πραγματικό όνομα του μάνατζερ του βασιλιά της Rock n’ Roll ήταν Andreas Cornelis van Kuijk, αφού είχε γεννηθεί στην Ολλανδία, αλλά μετανάστευσε παράνομα στην Αμερική και άλλαξε το όνομά του για να μη φαίνεται ξένο. Φημολογείται μάλιστα και η εμπλοκή του σε δολοφονία και όπως αναφέρει ο Dickerson στο βιβλίο «Δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία, όμως ξέρουμε ότι ο συνταγματάρχης Tom Parker δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος».

Αν και δεν υπηρέτησε αρκετά στον αμερικανικό στρατό, αφού παρέμεινε στην στρατιωτική φυλακή μέχρι τη λήξη της θητείας του, του δόθηκε ο τιμητικός τίτλος «Συνταγματάρχης» στην πολιτοφυλακή της Λουιζιάνα, για όσα προσέφερε στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνήτη James Houston Davis, ο οποίος ήταν πρώην τραγουδιστής της country μουσικής.

Κάπως έτσι πλησίασε και τον Presley, αφού πρώτα είχε μετακομίσει στο Νάσβιλ. Έχοντας στο δυναμικό του ονόματα όπως Eddy Arnold και ο Hank Snow, χρησιμοποίησε τον τελευταίο για να πείσει τους γονείς του Presley να γίνει μάνατζέρ του. Φρόντισε ωστόσο να αποκλείσει άμεσα τον Snow από τη συμφωνία και κατάφερε να λαμβάνει το 25% των κερδών του Elvis Presley. Σύμφωνα με τον Dickerson «Ο Hank Snow μάλιστα σχολίασε, ότι ο Tom Parker ήταν ο πιο “μικρός” άνθρωπος που περπάτησε στη γη».

Η πτώση ξεκίνησε όταν ο Συνταγματάρχης έβαλε τον Presley στον κινηματογράφο, κάτι που έβλαψε τη μουσική του καριέρα εκείνη την εποχή. Σταδιακά τα τεράστια χρέη του λόγω τζόγου τον έκαναν να αλλάξει τη συμφωνία με τον τραγουδιστή και να λαμβάνει ποσοστό 50% επί των κερδών. «Θα μπορούσε να χάσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια νύχτα στο Βέγκας» αναφέρει το βιβλίο.

Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται κατά κάποιον τρόπο υπαίτια για τον εθισμό του βασιλιά της rock n’ roll στα συνταγογραφούμενα φάρμακα μέχρι το θάνατό του, στις 16 Αυγούστου του 1977 από καρδιακή προσβολή. Ακόμα και στην κηδεία ο Parker έφτασε προκλητικά ντυμένος με ένα χαβανέζικο πουκάμισο και καπέλο μπέιζμπολ. «Προσπάθησε να κάνει συμφωνίες με τους ανθρώπους εκεί» επισημαίνει ο Dickerson γράφοντας μάλιστα ότι για αρκετό χρονικό διάστημα μετά το θάνατο του τραγουδιστή συνέχιζε να λαμβάνει το 50% των πωλήσεων από τα δικαιώματα της μουσικής του. Θεωρείται ότι συνολικά κέρδισε από τον Elvis Presley σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου