Η συγκινητική ομιλία του Matthew McConaughey στο Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

«Πρέπει να επενδύσουμε στην ψυχική υγεία. Χρειαζόμαστε ασφαλέστερα σχολεία. Πρέπει να συγκρατήσουμε τη συγκλονιστική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης»

Στο Λευκό Οίκο βρέθηκε την Τρίτη ο δημοφιλής ηθοποιός Matthew McConaughey, για να παραχωρήσει μία ομιλία σχετικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και τις συνέπειες που έχει στις ζωές των ανθρώπων.

Κάλεσε, μάλιστα, τους νομοθέτες και το Κογκρέσο να εγκρίνουν νομοθεσία για τον έλεγχο των όπλων.

Με αφορμή το αιματηρό συμβάν στο Τέξας, με τη δολοφονία 19 μαθητών και δασκάλων στο σχολείο τους, ο οσκαρικός ηθοποιός, σε μία συναισθηματική ομιλία του, ζήτησε να αυξηθούν οι έλεγχοι του ιστορικού για όσους θέλουν να αγοράσουν ένα όπλο και να αυξηθεί το όριο ηλικίας από τα 18 στα 21 (αναφορικά με την αγορά για τουφέκι τύπου AR-15). «Θέλουμε ασφάλεια και ασφαλή σχολεία και θέλουμε νόμους για τα όπλα που δεν θα διευκολύνουν τους κακούς να αποκτήσουν τα καταραμένα όπλα», είπε ο McConaughey.

Ο τεξανός ηθοποιός, που είναι και ο ίδιος κάτοχος όπλο, πραγματοποίησε μία ομιλία περίπου 22 λεπτών στην οποία τόνισε ότι υπάρχει «ένα παράθυρο ευκαιριών αυτή τη στιγμή που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Ένα παράθυρο όπου φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί πραγματική αλλαγή». Παροτρύνει μάλιστα ένα αδιέξοδο Κογκρέσο να εγκρίνει μεταρρυθμίσεις για τα όπλα που μπορούν να σώσουν ζωές χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα της δεύτερης τροπολογίας του Αμερικάνικου Συντάγματος.

Ο Matthew McConaughey, που δεν απάντησε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αποκάλυψε τις δικές του σχέσεις με την πόλη. Είπε ότι η μητέρα του είχε διδάξει στο νηπιαγωγείο λιγότερο από ένα μίλι από το δημοτικό σχολείο του Uvalde’s Robb, τον τόπο του πυροβολισμού στις 24 Μαΐου. Σημείωσε επίσης ότι το Uvalde ήταν το μέρος όπου διδάχτηκε για τις ευθύνες που συνοδεύουν την οπλοκατοχή και είπε κάποιες προσωπικές ιστορίες των θυμάτων από το μαζικό πυροβολισμό στο σχολείο του Τέξας.

Ο ηθοποιός αναγνώρισε ότι η νομοθεσία για τα όπλα δεν θα τερματίσει τους μαζικούς πυροβολισμούς, αλλά πρότεινε ότι μπορούν να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων τραγωδιών. «Πρέπει να επενδύσουμε στην ψυχική υγεία. Χρειαζόμαστε ασφαλέστερα σχολεία. Πρέπει να συγκρατήσουμε τη συγκλονιστική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις οικογενειακές μας αξίες. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αμερικανικές αξίες μας και χρειαζόμαστε υπεύθυνη οπλοκατοχή», είπε ο McConaughey.

Ο ηθοποιός έκανε μάλιστα ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από το γραφείο το Αμερικανού προέδρου πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ενώ συναντήθηκε και με βασικούς νομοθέτες αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσει επί του θέματος.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed