Η πραγματική Rachel Williams του Inventing Anna μήνυσε το Netflix

«Η απόφαση να χρησιμοποιήσει το πραγματικό της όνομα αποδεικνύει την πρόθεση του Netflix να βλάψει τη φήμη της»

Μία καινούρια νομική μάχη φαίνεται πως πρέπει να αντιμετωπίσει το Netflix, αφού η Rachel Williams, η πραγματική πρώην φίλη της Anna Sorokin – η οποία ήταν επίσης γνωστή ως Anna Delvey- κατέθεσε μήνυση για την απεικόνισή της στο Inventing Anna και για το ότι χρησιμοποιήθηκε το πραγματικό της όνομα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε το PEOPLE, η Rachel DeLoache Williams, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Katie Lowes στη σειρά, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Netflix. «Αυτή η ενέργεια θα δείξει ότι το Netflix πήρε μια σκόπιμη απόφαση για δραματικούς σκοπούς να δείξει τη Williams ότι κάνει ή λέει πράγματα στη σειρά που την παρουσιάζουν ως άπληστη, σνομπ, άπιστη, ανέντιμη, δειλή, χειριστική και καιροσκόπο», αναφέρει η μήνυση που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Η μήνυση διαψεύδει το μεγαλύτερο μέρος του τρόπου με τον οποίο απεικονιζόταν στη σειρά του Netflix, συμπεριλαμβανομένου του αρνητικού σχολιασμού για τη φίλη της Sorokin, Neff Davis (την οποία υποδύεται η Alexis Floyd), την απομάκρυνση από τη Sorokin (Julia Garner), την εγκατάλειψη της Sorokin στο Μαρόκο όταν είχε προβλήματα, το γεγονός ότι εγκατέλειψε τη Sorokin ως φίλη όταν δεν μπορούσε πλέον να πληρώσει για πράγματα και ότι βοηθούσε την αστυνομία να συλλάβει τον πρώην φίλη της.

«Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν έκανε ή δεν είπε αυτά τα πράγματα. Επομένως, αυτή η ενέργεια βασίζεται σταθερά σε δηλώσεις γεγονότων που είναι αποδεδειγμένα ψευδείς και στην απόδοση δηλώσεων που δεν έκανε ποτέ», αναφέρει η καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι απεικονίστηκε ως «βδελυρό και περιφρονητικό άτομο», που οδήγησε σε «έναν χείμαρρο διαδικτυακής κακοποίησης, αρνητικών διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς» που στόχευαν την Williams.

Η Williams έγραψε για την εμπειρία της με τον Sorokin το 2018 για το Vanity Fair, όπου εργαζόταν ως συντάκτρια φωτογραφιών όταν η ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμος φέρεται να την υποχρέωσε να χρεωθεί περίπου 62.000 δολάρια στην εταιρική της πιστωτική κάρτα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαρόκο. Αργότερα έγραψε το βιβλίο My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress, που κυκλοφόρησε το 2019, και είχε κλείσει συμφωνία με το HBO σχετικά με την ιστορία της, την παραγωγή της οποίας επρόκειτο να αναλάβει η Lena Dunham.

Στη μήνυση που κατέθεσε αναφέρεται οτι το Netflix χρησιμοποίησε ψεύτικα ονόματα για τους περισσότερους χαρακτήρες της σειράς αλλά τα ακριβή στοιχεία (όνομα, χώρο εργασίας κλπ) για την Rachel Williams. «Δεδομένης της εύκολης εναλλακτικής της προστασίας, χρησιμοποιώντας ένα φανταστικό όνομα, η απόφαση να χρησιμοποιήσει το πραγματικό της όνομα αποδεικνύει την πρόθεση του Netflix να βλάψει τη φήμη της, δικαιολογώντας έτσι την επιβολή τιμωρητικής αποζημίωσης, ειδικά αν το Netflix πήρε αυτή την απόφαση επειδή η Williams είχε πουλήσει τα δικαιώματά της για το αντίπαλο έργο της Sorokin, που αναπτύσσεται από το HBO».

Υπενθυμίζεται ότι η Anna Sorokin ή αλλιώς Anna Delvey κρίθηκε ένοχη για οκτώ κατηγορίες το 2019, μεταξύ των οποίων απόπειρα μεγάλης κλοπής σε πρώτο βαθμό, μεγάλη κλοπή σε δεύτερο βαθμό, μεγάλη κλοπή σε τρίτο βαθμό και κλοπή υπηρεσιών, αφού έκλεψε περισσότερα από 200.000 δολάρια από την ελίτ της Νέας Υόρκης και προσπάθησε να λάβει εκατομμύρια ακόμη εξαπατώντας φίλους και τις τράπεζες της.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed