Ο Βύρων Βασιλειάδης απασχολεί ελάχιστα τη δημοσιότητα και όταν αυτό συμβαίνει είναι μέσα από την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία.

Ποιος είναι ο Βύρων Βασιλειάδης; Γεννήθηκε στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 1977. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools το 1995. Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management.

Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και Κάρπαθο. Ο παππούς του, Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών.

Η Antipollution ANE, που ασχολείται με τα απόβλητα των λιμανιών, και η Green A.E., μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.

Το 2014 ήταν μία χρονιά που σφραγίσθηκε με βραβεύσεις και διακρίσεις για τον κ. Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μετά από δύο μήνες έλαβε το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα η εταιρία Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται ως Εθνικοί Πρωταθλητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και Καινοτομία, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η χρονιά τελειώνει με μία ακόμα διάκριση με το Environmental Award 2014, για τη για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και παρακολούθησης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

«Η δημιουργία μπορεί να ξεκινά με το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο. Η δημιουργία μιας επιχείρησης έχει συμμέτοχους την ίδια τη χώρα όπου δραστηριοποιείται, την κοινωνία της, την ευρύτερη ευημερία. Κάθε πράξη, οφείλει να ωφελεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που προκύπτουν με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα».

«Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει να κάνει με το είδος της επιχείρησης, αλλά με την ικανότητα ενός ατόμου να καινοτομεί και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους. Είναι η δυνατότητα που έχει ένας άνθρωπος να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά. Είναι το συναίσθημα πως τελικά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που μένει πίσω, και αυτό το μεγαλύτερο είναι προς όφελος των πολλών», καταλήγει με νόημα ο κ. Βασιλειάδης.

Η Antipollution A.N.E. είναι σήμερα μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές εταιρείες με δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους