Ποια χώρα θα αναλάβει τη Eurovision σε πιθανή νίκη της Ουκρανίας;

Τα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ώρες και οι δηλώσεις Υπουργού και πρέσβη

Με το σημερινό Β’ ημιτελικό βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό παρόν και σήμερα. Οι στοιχηματικές εταιρίες δείχνουν την Ελλάδα μέsα στην πρώτη εξάδα της τελικής κατάταξης με το μεγάλο φαβορί για φέτος να είναι η Ουκρανία ακολουθούμενη από τη διοργανώτρια Ιταλία.

Η διαμόρφωση της γεωπολιτικής κατάστασης των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με το pop φολκλόρ τραγούδι της Ουκρανίας, με τίτλο Stefania, έχει φέρει τη χώρα στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για το μουσικό διαγωνισμό, χωρίς να έχει απειληθεί εδώ και εβδομάδες. Σε μία συνέντευξη που ακολούθησε τις τεχνικές πρόβες που είχαν προηγηθεί του Α΄ ημιτελικού, οι Kalush Orchestra δήλωσαν πως μία Ουκρανία που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του πολέμου θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη Eurovision, σε περίπτωση νίκης τους. Ωστόσο, η διοργάνωση φαίνεται πως θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί εκεί.

Χείρα βοηθείας όμως έχει απλώσει η Σουηδία, που την τελευταία δεκαετία κατάφερε να νικήσει δύο φορές το μουσικό διαγωνισμό και να το διοργανώσει. Χωρίς να αποκλείεται η νίκη της σκανδιναβικής χώρας, αφού η εκπρόσωπος της Σουηδίας Cornelia Jakobs βρίσκεται στην τέταρτη θέση των στοιχημάτων με το Hold Me Closer, η Υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε στις 10 Μαΐου την προσφορά διοργάνωσης του διαγωνισμού το 2023. Αυτές οι δηλώσει έγιναν στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου νίκης της Ουκρανίας και μη δυσκολίας της χώρας για τη διοργάνωση. Η υπουργός οικονομικών έχει επικοινωνήσει την πρόταση της στον πρέσβη της Ουκρανίας στη Σουηδία και έχει επαφές και με τον δήμαρχο του Κιέβου.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed