Πέτρος Τατσόπουλος: «Ο πατριός μου δεν ήθελε νόθο παιδί, γι’ αυτό με έδωσαν σε ίδρυμα»

«Ιδρυματισμός είναι ότι πρακτικά δεν μπορείς να συνδεθείς με ένα πρότυπο οικογένειας. Τα πολύ μικρά παιδιά ακόμα και τις βρεφοκόμους τις λένε «μαμά», αλλά καταλαβαίνουν ότι μία μαμά που ‘χει 30 παιδιά δεν είναι ακριβώς μαμά, είναι κάτι άλλο. Αυτό δημιουργεί μία συναισθηματική αναισθησία στο παιδί και το καθιστά χειραγωγήσιμο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο γνωστός πολιτικός και συγγραφέας αναφέρθηκε στη ζωή του ως παιδί που ξεκίνησε από ένα ίδρυμα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον ψυχισμό ενός ανηλίκου: «Αυτό είναι το μόνο καλό, όταν δεν ξέρεις τον πατέρα σου, ότι μπορείς να φαντάζεσαι στη θέση του οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό, σου δημιουργεί μία αίσθηση ελευθερίας, ότι μπορώ κι εγώ να γίνω οποισδήποτε ή να μου συμβεί οτιδήποτε».

«Έζησα σε ίδρυμα τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου, στο ΠΙΚΠΑ. Ήταν ο όρος που της επέβαλε ο πρώτος της σύζυγος, να με δώσει για υιοθεσία σε ίδρυμα, γιατί δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια. Η μητέρα μου έκανε 5 παιδιά με 3 άντρες, με τους οποίους παντρεύτηκε τους 2. Δεν παντρεύτηκε μόνο τον πατέρα μου. Εγώ έζησα μαζί της στην Κρήτη βδομάδες» περιγράφει. Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρεται στη δική του περίπτωση, λέγοντας: «Δεν έχω ανάμνηση από το ίδρυμα, γιατί μετά πήγα σε ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, μία πολύ φτωχή οικογένεια που έπαιρναν ένα επίδομα. Δεν πάνε μόνο τα ορφανά στα ιδρύματα, είναι μύθος. Πάνε και τα παιδιά διαζευγμένων γονιών και παιδιά από προβληματικές οικογένειες με εισαγγελική εντολή».

Όταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος τον ρωτά για τον ιδρυματισμό που βιώνει ένα παιδί-τρόφιμος, ο συγγραφέας απαντά: «Ιδρυματισμός είναι ότι πρακτικά δεν μπορείς να συνδεθείς με ένα πρότυπο οικογένειας. Τα πολύ μικρά παιδιά ακόμα και τις βρεφοκόμους τις λένε «μαμά», αλλά καταλαβαίνουν ότι μία μαμά που ‘χει 30 παιδιά δεν είναι ακριβώς μαμά, είναι κάτι άλλο. Αυτό δημιουργεί μία συναισθηματική αναισθησία στο παιδί και το καθιστά χειραγωγήσιμο». Δες περισσότερα στο παρακάτω απόσπασμα:
Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed