Στο περιοδικό “Antivirus” μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας και αναφέρθηκε στις σεξουαλικές επαφές που είχε με ομοφυλόφιλους φίλους του, στο πώς αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για αυτές τις επαφές αλλά και για τα εχθρικά μηνύματα που δέχτηκε, όταν μίλησε πρώτη φορά σχετικά με το θέμα.

Δηλώνοντας «σύμμαχος και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» ο δημοφιλής ηθοποιός τόνισε ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται το σεξουαλικό προσανατολισμό του «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών». Προσέθεσε ωστόσο ότι «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Μιλώντας για το πώς ξεκίνησε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με άντρες, ο Τζιόβας επεσήμανε ότι αυτό συνέβαινε μόνο με γκέι φίλους του και συνέβη κυρίως σε ένα κλίμα εξερεύνησης για τον ίδιο. «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σ*ξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σεξουαλική του ταυτότητα, ο ηθοποιός προσδιορίζεται ως «Straight με κάποιες bisexual ανησυχίες» ενώ είπε στο περιοδικό πως μια συζήτηση με τον Αλέξανδρο Ρήγα τον παρακίνησε στο να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του εμπειρίες με άντρες. «Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. «Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος», μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου».

Ωστόσο, η αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητάς του, έφερε, εκτός από θετικά, και αρκετά εχθρικά μηνύματα. «Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. “Μπράβο σου, που μίλησες”, “μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους” και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε: “κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…”. Δηλαδή το πρότυπο γι’ αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γ…μιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη σεξουαλικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Ορέστης Τζιόβας.


 


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου